З 21 по 25 серпня, у визначений Виборчим кодексом термін, на  Прикарпатті  районні виборчі комісій формували сільські та селищні територіальні виборчі комісії.  Загалом сформовано  47 ТВК.

Найбільше представників у сільських та ТВК матимуть такі політичні  сили: 

  • «Слуга Народу»  – 139
  • «Європейська солідарність» – 138
  • ВО Батьківщина – 118  
  • ВО «Платформа Громад»  – 46
  • «За майбутнє» – 45
  • ВО «Свобода»  – 32  

У керівному складі (голова, заступник, секретар комісії) найбільше  представників у  «Європейської солідарності» – 34. У ВО «Батьківщина – 30, у «Слуги народу» – 30,  у «Платформи громад»  – 13, у  ВО «Свобода»  – 9. Партія  «За Майбутнє»  у керівному складі сільських та селищних буде вісім представників

Жеребкування  про  включення   кандидатур складу  Єзупільської ТВК  проводила Івано- Франківська  районна ТВК, а Надвірнянська ТВК проводила жеребкування щодо  Ланчинської , Делятинської селищних та Пасічнянської сільської комісії.

Процедури жеребкування проводились у встановлений Виборчим кодексом час та за відповідною процедурою.

Окрім того, за поданням голови Надвірнянської районної ТВК, до складу Поляницької сільської виборчої комісії включили ще двох членів.  Адже, як повідомлялося раніше, що до складу цієї ТВК було подано всього-на-всього сім кандидатур.

Відповідно до частини 1 статті 203 Виборчого кодексу склад територіальних виборчих комісій формується за поданнями зареєстрованих у встановленому законом порядку місцевих організацій політичних партій у кількості не менше дев’яти і не більше 18 осіб.

Частиною 6 статті 203 ВКУ визначено, що склад сільських, селищних виборчих ТВК мав бути сформований до 25 серпня включно.

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла, що на Прикарпатті створили одну обласну, шість районних та 15 міських ТВК. Відповідно до норм виборчого законодавства на другий день після їх утворення, ТВК провели перші засідання. Щоправда, деякі члени ТВК на них не прийшли. Також ОПОРА повідомляла, що у серпні голови та члени територіальних виборчих комісій в Івано-Франківській області працюватимуть на громадських засадах, допоки офіційно не розпочнеться виборчий процес. 14 серпня на Прикарпатті партії «За майбутнє» та «Зелений тризуб» замінили своїх представників в чотирьох ТВК. Разом з тим ОПОРА повідомляла, що станом на 20 серпня на Прикарпатті майже 200 виборців змінили виборчу адресу. Крім того, ОПОРА з’ясувала за якими правилами обиратимуть депутатів на місцевих виборах на Прикарпатті. У кількох ТВК на Прикарпатті проводили жеребкування щодо включення членів у районні виборчі комісії.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Сайт | Фейсбук | Твіттер