25 грудня зранку на Луганщині у райцентрі Новоайдарського району -  селищі міського типу Новоайдар місцеві мешканці отримали благодійну допомогу від імені народного депутата Сергія Шахова у вигляді мішків з цукром.

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ з Луганщини.

Благодійна допомога роздається у вигляді 5-кілограмових пакунків із цукром з написом «Луганщина – наш край. Всегда Ваш Сергей Шахов. Цукор 5 кг».  У ході48421850 2185235175063900 9196792124937338880 n бесіди з «волонтерами», спостерігачам вдалося дізнатися, що  цукор роздається від імені благодійної організації Луганський обласний благодійний фонд «Луганщина – наш край» та нардепа Сергія Шахова, який очолює обласну організацію політичної партії «Наш край». «Благодійний цукор» роздавався у супроводі стандартної агітаційної продукції «Нашого краю»: календарів з фотографією Сергія Шахова, партійної газети та бланків звернення до зазначеного нардепа.

48894086 2353002961393837 6805591189086011392 n

Як повідомляє відкритий сервіс youcontrol.com.ua, керівником та засновником зазначеного фонду є Серебреннікова Олена Олександрівна. Остання, за дослідженням громадського руху «Чесно» була віднесена до когорти можливих «технічних кандидатів» у народні депутати України, які висувалися в 114 одномандатному виборчому окрузі в 2016 році в інтересах Сергія Шахова  .

Крім того, як повідомляють волонтери, що організували роздачу, фонд завіз у Новоайдар близько 20 тон цукру і у найближчі два дні благодійною допомогою планується охопити до 4 тисяч місцевих мешканців (населення селища міського типу Новоайдар складає близько 8 тисяч – прим. авт.). 

Натомість «отримувачі» цукру розповідають, що запис у чергу на його отримання  розпочато  на початку грудня місцевими представниками «Нашого краю». У четвер, 20 грудня, волонтери здійснили централізований обдзвін та повідомили жителям час та місце роздачі. Передача пакунків можлива тільки після надання отримувачем паспортних даних та пред’явлення відповідних документів.

Нагадаємо, що благодійність з боку «Нашого краю» та народного депутата Сергія Шахова охоплює майже всю область  - навіть ті міста і райони, які не входять до його виборчого округу. Зокрема, як вже писала ОПОРА, випадки роздачі цукру протягом останніх двох місяців було зафіксовано не тільки у Новоайдарі, а й у Білокуракино, Лисичанську, Троїцькому районі та Сєвєродонецьку.

Нагадаємо, що Сергій Шахов є народним обранцем за одномандатним виборчим округом № 114, куди на момент його обрання входило 7 виборчих дільниць з Новоайдарського району.

Як зазначає координатор спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА  в Луганській області , як підкуп виборців це може кваліфікуватися надання безоплатних послуг або послуг за зниженою ціною під час виборчої кампанії. Однак, до моменту початку виборчої кампанії вказаний факт не може розглядатися як порушення. Разом з тим, активізація представників партій у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)