У першій декаді грудня представники Лисичанської міської партійної організації «Нашого краю» на чолі з її головою Олександром Суховим з благодійним візитом відвідали Лисичанську територіально-виробничу первинну організацію Українського товариства сліпих та Лисичанське міське товариство інвалідів «Джерело». Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ з Луганщини.   

Так, 4 грудня у Лисичанську Олександр Сухов до Дня інвалідів провів зустріч з активістами зазначених громадських організацій. Наприкінці заходу від імені народного депутата України Сергія Шахова голова міської парторганізації надав присутнім подарунки, продуктові набори та фасований цукор у пакетах з символікою «Нашого краю».

13 12 2018 Luganshchyna 4inval13 12 2018 Luganshchyna 5inval

Нагадаємо, що Сергій Шахов є народним депутатом України, обраним в одномандатному виборчому окрузі № 114 Луганської області (включає в себе Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський та Станично-Луганський райони). Місто Лисичанськ  не входить у його виборчий округ.

У своєму коментарі ОПОРІ сам Олександр Сухов підкреслює, що допомога громадянам здійснюється на постійній основі і не має безпосереднього зв’язку з передвиборчим періодом: «Ми надаємо  допомогу на постійній основі протягом року: вони надають заявку - і ми допомагаємо… Допомога здійснюється від імені народного депутата та благодійного фонду. Це можуть бути крупи, продукти харчування або подарунки – все залежно від потреб».

Як зазначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Валерія Шапіро, надання безоплатних послуг або послуг за зниженою ціною під час виборчої кампанії кваліфікується як підкуп виборців. До офіційного старту виборчої кампанії таке порушення відсутнє. Наразі не можна говорити про жодне порушення законодавства, проте активізація представників партій у сфері благодійності напередодні виборчого процесу може сприяти нерівній інформаційній присутності учасників виборчого процесу, що може спричинити порушення принципу рівних можливостей.                                                          

 

Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)