Центральна виборча комісія затвердила чергові заміни у складі територіальних виборчих комісій в Івано-Франківській області. Найбільше представників змінила «Опозиційна платформа за життя».

У жовтні, напередодні місцевих виборів, відбулася низка замін у складі, районних та міських територіальних виборчих комісій.

Зокрема, партія «Нова політика» замінила по одному представнику у Снятинській міській та Калуській районній ТВК.

«Слуга народу»  замінила по одному представнику у Калуській, Болехівській  та Тлумацькій міських ТВК.

«Опозиційна платформа за життя» замінила по одному представнику у Снятинській, Тисменецькій, Яремчанських міських ТВК та  два представники у Івано-Франківській міській  територіальній виборчій комісії.

У Коломийській районній ТВК відбулась заміна представника «Європейської солідарності».

Замін серед керівного складу територіально виборчих комісій не було.

«Виборчий кодекс чітко визначає обставини, за яких відбуваються заміни у складі територіальних виборчих комісій. При цьому важливим фактором є стабільна робота ТВК напередодні дня голосування», - каже координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Івано-Франківській області .

Відповідно до пунктів 1 та 2 частини 4 статті 208 Виборчого кодексу, повноваження члена відповідної територіальної, дільничної виборчої комісії припиняються достроково у зв’язку з:

  • особистою заявою про складення повноважень члена комісії. Така заява подається суб’єкту внесення кандидатури відповідного члена комісії для передачі відповідній виборчій комісії або для внесення подання про заміну члена виборчої комісії;
  • внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії.

Нагадаємо, раніше ОПОРА повідомляла, що на Прикарпатті створили одну обласну, шість районних та 15 міських ТВК. Відповідно до норм виборчого законодавства на другий день після їх утворення, ТВК провели перші засідання. З 21 по 25 серпня, у визначений Виборчим кодексом термін, на Прикарпатті районні виборчі комісій формували сільські та селищні територіальні виборчі комісії. Загалом сформовано 47 ТВК. У вересні у вересні найбільше членів ТВК замінила партія «Нова політика».

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер