На 211 виборчому окрузі (Голосіївський район) будуть брати участь у виборах два Терьохіни. Один – народний депутат, член ВО «Батьківщина», інший – підприємець із Черкаської області.

ЦВК зареєструвало два кандидати у депутати по 211 округу з однаковим прізвищем– Терьохін. Терьохін Сергій Анатолійович – народний депутат України шести скликань, член партії ВО «Батьківщина», на виборах 2012 року був обраний народним депутатом за виборчим округом № 211. Терьохін Андрій Юрійович – підприємець, безпартійний, проживає в смт Лисянка Черкаської області, само висуванець.

У коментарі ОПОРИ Сергій Анатолійович зазначив, що це «дежавю», така сама ситуація була і у 2012 році. «Влада помінялася, а прийомчикі ті самі. Між іншим оцей двійник з якогось села Черкаської області і того разу теж був зареєстрований. Зрозуміло, що його на окрузі не бачили, але у зв’язку з неуважністю виборців він у мене 5 % відібрав. Законодавчо так речі виправити не можна, оскільки кожна людина може балотуватися де хоче на мажоритарці. Мені подобається прийоми, які існують у Франції, коли по мажоритарниим округам люди обирають з тих, хто живе у них», – заявив Сергій Терьохін.

Складається враження, що це продовження традиційної політики – реєструвати так званих «клонів» для відтягування голосів виборців. Нагадаємо, схожа ситуація сталася у 223 окрузі: до ЦВК подали документи про реєстрацію три Левченки.

 

 

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.