25 вересня на власній сторінці Фейсбук Юрій Володимирович Левченко, майбутній кандидат у депутати від ВО «Свобода» по 223 округу (Шевченківський район), повідомив про подачу документів до ЦВК двох його «клонів» – Левченка Андрія Ілларіоновича та Левченка Юрія Володимировича.

У власному коментарі ОПОРІ Юрій Левченко розповів про відому йому інформацію, отриману з власних джерел, оскільки офіційної інформації на сайті ЦВК ще немає. За словами Юрія Левченка, вчора подали документи до ЦВК про реєстрацію двоє його «клонів» і тільки сьогодні стало про це відомо. Один з них, Левченко Андрій Ілларіонович, вже брав участь у виборах 2013 р. по 223 округу. На думку Юрія Левченка, «це робота, як завжди, пана Пилипишина (народний депутат України, обраний по 223 округу на повторних виборах 2013 р.), він чесними методами боротися не вміє, тільки такими».

hotnews 25 09 2014 Kiev Levchenko foto 1

«Це ж очевидне маніпулювання. Наприклад, на виборах 2013 р. у мене на окрузі йшов цей же Левченко Андрій Ілларіонович і ще Левченко Владислав Володимирович, вони на двох взяли 2 000 голосів. У 2011 р., коли я балотувався, такого не було. Не знаю, як цього року, але минулого у цього Левченка Андрія Ілларіоновича було написано, що він працює керівником аналітичної служби організації Всеукраїнське об'єднання «Свобода». Це було написано в бюлетені, тобто вся моя посада, тільки у нього громадська організація. Вони спеціально в останній момент, буквально за день-два до останньої дати подачі документів, зареєстрували громадську організацію», – повідомив Юрій Левченко.

Також Юрій Левченко закликає ЦВК зробити все можливе в рамках їхніх повноважень, щоб таких людей не зареєстрували.

Юрій Володимирович Левченко від ВО «Свобода» подав документи в ЦВК і чекає рішення про реєстрацію, впевнений, що ЦВК зареєструє й інших двох Левченків, документи яких мають бути гарно підготовлені, зважаючи на автора цієї махінації.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з вересня 2014 року, Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України. Мережа залучить до моніторингової кампанії 213 довготермінових спостерігачів, які працюватимуть у всіх регіонах України від офіційного старту виборчої кампанії до оголошення остаточних результатів виборів. У день голосування, 26 жовтня, до них долучаться більше 2 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.