Російська Федерація веде цілеспрямовану політику зі зміни ідентичності українців на захоплених територіях. Паралельно з активними бойовими діями з 2014 року росіяни знищують українську культуру в окупації шляхом цензури та поліціювання. Насаджуючи “вєлікій русскій язик”, вони намагаються унеможливити практикування української мови й культури та передачу їх наступним поколінням. Разом з тим, російська адміністрація формує комплексну систему організацій, інституцій та заходів, щоб забезпечити регулярний і всеохопний контакт мешканців окупованих територій із російською культурою. 

Саме тому Громадянська мережа ОПОРА проводить дискусію-рефлексію “Культурна політика росіян на тимчасово окупованих територіях України”. Запрошуємо вас обговорити наслідки, до яких призведе цілеспрямована політика знищення української культури та насильницьке навʼязування російської. 

Дивитися наживо:

Де: Київська школа економіки, вул. Миколи Шпака 3, Київ.

Коли: 21 лютого, 17:00.

Під час заходу буде презентовано дослідження Громадянської мережі ОПОРА. Воно є однією з перших спроб якнайповніше охарактеризувати культурну політику окупаційної влади у так званих “ЛНР” та “ДНР” з 2014 року, а також описати “кримський сценарій” культурної окупації, який наразі імплементують на “новоокупованих” частинах Херсонської та Запорізької областей. 

Учасники дискусії: 

  • Анастасія Романюк, аналітикиня цифрових платформ Громадянської мережі ОПОРА;
  • Ольга Снопок, аналітикиня цифрових платформ Громадянської мережі ОПОРА;
  • Маріам Найем, культурологиня, дослідниця постколоніалізму (онлайн); 
  • Антон Лягуша, кандидат історичних наук, декан факультету магістерських соціальних та гуманітарних студій Київської школи економіки;
  • Оксана Саржевська-Кравченко, директорка фонду ІЗОЛЯЦІЯ.

Для участі в заході просимо заповнити форму реєстрації: https://forms.gle/yt7dHaJQffszr6iL7

Звертаємо увагу, що детальну логістичну інформацію і посилання для участі онлайн отримають лише зареєстровані учасники та учасниці.