Громадянська мережа ОПОРА оцінила якість процесу голосування з 12 до 16 години на основі  даних з репрезентативної для усієї країни кількості виборчих дільниць. Методологія моніторингу виборчого процесу ОПОРИ дозволяє порівнювати кількісні показники порушень законодавства, які були типовими для цих та попередніх виборів.

На 99,8% виборчих дільниць у звітний період не зафіксовано випадків незаконного вкидання бюлетенів до скриньки для голосування. Натомість на виборчій дільниці № 440543 (Станично-Луганського району Луганської області) виявлено інцидент із ознаками незаконного вкидання до скриньки пачки виборчих бюлетенів. Національна поліція України здійснює документування ймовірного правопорушення  на цій виборчій дільниці Луганщини.

На 2% виборчих дільниць, охоплених репрезентативним спостереженням ОПОРИ,  зафіксовано факти демонстрації виборцями заповненого бюлетеня. Під час проведення першого туру на чергових виборах Президента такі інциденти були зафіксовані на 4% дільниць.

Голосування на 2,5% виборчих дільниць супроводжувалось спробами незаконного отримання або видачі виборчих бюлетенів. Ці порушення включають спроби проголосувати без паспорта громадянина України або замість іншої особи. Відповідний показник у день голосування 31 березня 2019 року складав 7,4% дільниць.

У цей період голосування (12:00-16:00) на 1,6% дільниць зафіксовані  випадки фотографування виборцями своїх бюлетенів. Під час першого туру голосування 31 березня інциденти із фотографування виборчих бюлетенів були виявлені на 2% виборчих дільниць.

Таким чином, кількість порушень виборчого законодавства у звітний період не була масовою, але окремі інциденти вимагають оперативного втручання правоохоронних органів.