31 травня у Верховній Раді відбулося 53 голосування (включно з трьома сигнальними). Загалом парламентарі ухвалили 11 законодавчих ініціатив в цілому, а ще 5 прийняли “за основу”. 

Також на засіданні 234 парламентарі проголосували “за” висловлення недовіри Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій та звільнили її із займаної посади.

Натомість законопроєкт №7402 щодо контролю за концентрацією суб'єктів господарювання отримав лише 194 голоси парламентарів та не був прийнятий за основу.

Середній рівень присутності депутатів на засіданні становив 87% (це такий самий показник, як і під час інших засідань Ради у травні). Парламентарі голосували “за” у 63,5% випадків, в 4,7% – “утримувалися”, у 0,3% – голосували “проти”. У 19% випадків вони взагалі не голосували. Натомість рівень прогулів становив 12,5%. 

Загалом ухвалені ініціативи набрали від 234 до 316 голосів “за”. Зокрема, парламентарі ухвалили такі законодавчі акти:

Про висловлення недовіри Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денісовій, що має наслідком її звільнення з посади – 234 “за”

Парламент звільнив Людмилу Денісову з посади Уповноваженої Верховної Ради з прав людини. Причиною її звільнення у фракції “Слуга народу” назвали те, що вона “майже не виконувала своїх повноважень”. Людмила Денісова працювала омбудсманкою з 15 березня 2018 року.

Щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу (№6070-1) – 283 “за”

Закон спрямований на врегулювання питань діяльності органів з оцінки відповідності вимогам Технічного регламенту затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів.

Прийнятий Закон пропонує, зокрема:

  • допустити приватні технічні служби і випробувальні лабораторії до процедур випробування тракторів. Це стане стимулом інвестувати в технічні лабораторії, обладнання, відповідний фаховий персонал;
  • закріпити можливість офіційних дилерів с/г техніки здійснювати відомчу державну реєстрації нової техніки, яку вони реалізують аграріям;
  • закріпити законодавчу основу для подальшого оновлення нормативної бази в сфері технічного регулювання в агропромисловому комплексі, гармонізації з технічними регламентами ЄС щодо обігу тракторів;
  • розв'язати проблеми з отриманням сертифікатів на нові моделі тракторів, на які вже майже рік виробники і постачальники техніки не можуть отримати відповідні документи та передати аграріям.

Щодо встановлення святкового дня — Дня Української Державності (№5864) – 257 “за”

Запроваджено нове свято – День Української Державності, який відзначатимуть щорічно 28 липня, у День Хрещення Русі. Відповідні зміни внесено до Кодексу законів про працю України.

Щодо управління активами під час дії воєнного стану (№7342) – 265 “за”

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, на період до припинення або скасування воєнного стану, а також протягом одного місяця з дня його припинення або скасування зможе:

  • відкривати  рахунки в депозитарних установах, 100 відсотків акцій (часток) яких належать державі;
  • приймати рішення про придбання за рахунок грошових коштів, розміщених на рахунках Національного агентства у національній валюті, облігацій внутрішньої державної позики “Військові облігації” в обсягах, погоджених Кабінетом Міністрів України, але не більше ніж у розмірі, що становить 80 відсотків  коштів, що обліковуються на депозитних рахунках Національного агентства.

Щодо Національного військового меморіального кладовища (№4225) – 286 “за”

Закон визначає аспекти розміщення, організації, будівництва, утримання і охорони Національного військового меморіального кладовища для увічнення пам'яті і почесних поховань загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, забезпечували виконання службових обов'язків та присяги на вірність народу України.

Закон визначає, що "Національне військове меморіальне кладовище – розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці об’ємно-просторовий об'єкт, що включає військове кладовище, музейний комплекс, ритуальну будівлю та інші необхідні споруди для організації почесних поховань загиблих (померлих) осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, забезпечували виконання службових обов'язків та присяги на вірність народу України".

Прийнятим Законом визначено, що "місце почесного поховання – це спеціально відведена земельна ділянка на території кладовища чи за його межами, призначена для організації почесних поховань, а також Національне військове меморіальне кладовище".

Про внесення змін до статті 3 Закону України "Про деякі питання заборгованості підприємств оборонно-промислового комплексу – учасників Державного концерну "Укроборонпром" та забезпечення їх стабільного розвитку" (№7307) – 238 “за”

Закон передбачає:

  • розширити перелік випадків безоплатної передачі майна підприємств оборонно-промислового комплексу (далі – ОПК), включивши до нього випадки забезпечення діяльності підприємств ОПК та задоволення потреб сил безпеки і сил оборони в озброєнні та військовій техніці в умовах воєнного стану;
  • спростити на період воєнного стану порядок передачі майна державних підприємств ОПК майна в оренду з метою розміщення виробництва, необхідного для забезпечення потреб сил безпеки і сил оборони;
  • передавати вказане майно в оренду без застосування конкурентних процедур і без внесення інформації про потенційний об’єкт оренди до електронної торгової системи (далі – ЕТС), опублікування інформації про потенційний об’єкт оренди в ЕТС, розміщення в ЕТС оголошення про передачу майна в оренду та проведення аукціону на право оренди майна.

Щодо зарахування окремих адміністративних зборів за державну реєстрацію у сфері містобудівної діяльності (№5656) – 282 “за”

Законопроєкт пропонує врегулювати питання зарахування до державного та місцевих бюджетів адміністративного збору за державну реєстрацію у сфері містобудівної діяльності та можливості фінансового забезпечення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Законом передбачено, що:

  • 70% адмінзбору за держреєстрацію у сфері містобудівної діяльності, що здійснюється виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями, зараховується до бюджетів місцевого самоврядування за місцем надання послуг;
  • 30% адмінзбору за держреєстрацію у сфері містобудівної діяльності, що здійснюється виконавчими органами сільських, селищних, міських рад, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями, РДА, а також 30% плати, еквівалентної адміністративному збору у сфері містобудівної діяльності, яку стягують нотаріуси, є джерелом формування спеціального фонду державного бюджету в частині доходів та спрямовуються на забезпечення функціонування Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти представників Російської православної церкви (№7332) – 292 “за”

Верховна Рада України звернулася до Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) із пропозицією запровадити на десять років санкції проти восьми представників Російської православної церкви, які системно й активно підтримують війну проти України, легітимізують військове вторгнення та геноцид українців Збройними силами російської федерації. Такими особами, зокрема, є:

  • 16-й патріарх Московський і всієї Русі Кирило (Гундяєв Володимир Михайлович)
  • керівник відділу зовнішніх церковних РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Григорій Валерійович Алфєєв, за прізвищем батька – Дашевський)
  • заступник керівника відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ протоієрей Микола Балашов (Микола Володимирович Балашов)
  • митрополит Псковський і Пороховський РПЦ Тихон (Георгій Олександрович Шевкунов), відомий як духівник президента рф володимира путіна та особистість, наближена до спецслужб росії.

Санкції передбачають, зокрема, блокування активів, обмеження торговельних операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, запобігання виведенню капіталів за межі України, призупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань тощо.

Щодо забезпечення аудиторської діяльності на період дії воєнного стану та післявоєнного відновлення економіки (№7347) – 316 “за”

Законопроєкт врегульовує окремі питання провадження аудиторської діяльності на період дії воєнного стану та післявоєнного відновлення економіки, а також припинення діяльності в Україні тих аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності, які пов’язані з країною, що здійснює збройну агресію проти України.

Зокрема, законопроєкт передбачає:

  • виключення з Реєстру аудиторів та суб’єктів аудиторської діяльності аудиторів, які пов’язані з країною-агресором;
  • зупинення вимоги щодо проходження стажування кандидатів в аудитори, спрощення порядку атестації осіб, які мають стаж роботи у відповідних сферах від трьох років, атестуючи їх за результатами складання лише кваліфікаційного іспиту;
  • зупинення тимчасово вимоги щодо проходження аудиторами безперервного професійного навчання;
  • зменшення фінансового навантаження на аудиторів у частині сплати платежів і внесків на користь Органу суспільного нагляду за аудиторською діяльністю та Аудиторської палати України; 
  • тимчасове незастосування відповідальності за порушення вимог Закону щодо повноти та своєчасності подання відомостей про аудитора та суб’єкта аудиторської діяльності для оприлюднення у Реєстрі;
  • спрощення вимог до внутрішньої організації суб’єктів аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності підприємств, що становлять суспільний інтерес тощо.

Щодо стимулювання виробництва спирту етилового денатурованого (№7401) – 315 “за”

Метою ухвалення закону є забезпечення сприятливих умов для виробництва спирту етилового денатурованого, біоетанолу, продукції хімічного і технічного призначення, у тому числі дезінфікуючих засобів, парфумерно-косметичної продукції, у виробництві яких використовують спирт етиловий денатурований, а також оцту з харчової сировини, який виробляється зі спирту етилового неденатурованого, що сприятиме розвитку спиртової галузі та суміжних галузей.

Закон, зокрема, передбачає:

  • дозвіл на використання для обліку спирту етилового денатурованого та біоетанолу масові витратоміри замість витратомірів-лічильників спирту етилового, які обліковують спирт за об’ємом;
  • зобов’язання виробникам спирту етилового надсилати контролюючим органам технологічну схему встановлення витратомірів-лічильників спирту етилового та/або масових витратомірів;
  • зобов’язання виробникам спирту етилового надсилати контролюючим органам схему встановлення цілодобових систем відеоспостереження за виробництвом та відпуском спирту етилового на акцизних складах;
  • затвердження Кабінетом Міністрів України норм виробничих втрат і виходу спирту етилового та інших спиртових дистилятів, а також норми втрат і виходу готової продукції під час виробництва алкогольних напоїв;
  • дозвіл на денатурацію біоетанолу бензином та етил-трет-бутиловим етером (наразі дозволяється зберігати біоетанол денатурований лише бензином (1–10%);

Постанова про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) щодо позбавлення російської федерації статусу держави-члена ЮНЕСКО (№7394) – 311 “за”

Україна звертається до ООН з питань освіти, науки та культури стосовно позбавлення росії статусу держави-члена ЮНЕСКО.

У документі наголошено, що від початку повномасштабного вторгнення російська федерація випустила по Україні понад 2100 ракет і ця цифра продовжує кожного дня зростати. Вже пошкоджено або знищено понад 250 культурних пам’яток, серед яких церкви, музеї, пам’ятники, заповідники, будинки культури, театри, бібліотеки та історичні будівлі. 

Такі дії країни-агресора є абсолютним нігілізмом норм міжнародного гуманітарного права та здорового глузду. російська федерація методично здійснює руйнацію матеріальної і нематеріальної культурної спадщини та спротив розвитку української культури як такої.

Зважаючи на це, Україна вважає неприйнятним продовження присутності російської федерації в ЮНЕСКО.

Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" (№7413) – 299 “за”

Закон збільшує видатки загального фонду державного бюджету на 287,7 млрд грн за рахунок збільшення на цю суму державних зовнішніх запозичень, а саме за такими напрямами:

  • забезпечення національної безпеки і оборони – 247,77 млрд грн; з них: 
    • Міноборони – 166,1 млрд грн
    • МВС – 76,4 млрд грн 
    • СБУ – 2,78 млрд грн
    • ГУР Міноборони – 921,4 млн грн;
    • УДО – 321,5 млн грн
    • Служби зовнішньої розвідки – 648,8 млн грн
    • Адміністрації Держспецзв'язку – 548,0 млн грн
  • соціальний захист та соціальне забезпечення – 38,4 млрд грн, з них: 
    • трансферти Пенсійному фонду – 20,06 млрд грн, 
    • надання допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання – 12,53 млрд грн;
    • надання допомоги в рамках Програми "єПідтримка" – 5,82 млрд грн;
  • поповнення резервного фонду – на 1,5 млрд грн.

Закон дозволить здійснити подальші заходи щодо підвищення обороноздатності та безпеки держави з метою протидії широкомасштабній збройній агресії російської федерації проти України та розв'язати інші невідкладні питання, спричинені цією агресією, зокрема забезпечити виплату пенсій вчасно і в повному обсязі, надати допомогу на проживання для 1,8 млн внутрішньо переміщених осіб та допомогу 904,8 тис. застрахованим особам у зв’язку із втратою частини зарплати, робота яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану.

Також парламент прийняв за основу такі законопроєкти:

  • щодо створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель (№6485) – 313 голосів “за”;
  • щодо надання додаткових гарантій захисту журналістам, які працюють в районах ведення воєнних (бойових) дій) (№7367) – 322 голоси “за”;
  • щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах воєнного стану (№7325) – 322 голоси “за”;
  • щодо сприяння розвитку волонтерської діяльності та діяльності неприбуткових установ та організацій в умовах збройної агресії Росії проти України (№7364) – 308 голосів “за”;
  • щодо підтримки волонтерської діяльності (№7363) – 312 голосів “за”.

Як бачимо, Верховна Рада в умовах війни вчергове ухвалила низку важливих законодавчих ініціатив.