Днями завершилася спільна інформаційна кампанія медіагрупи StarLightMedia та Громадянської мережі ОПОРА за чесні та вільні вибори. Кампанію провели напередодні виборів глави держави, аби запобігти фальсифікаціям і захистити право українців на свободу волевиявлення без тиску, погроз, підкупу і обману.

Організатори кампанії розгорнули активну інформаційну діяльність, щоб забезпечити просвіту громадян; об’єктивну і чесну оцінку виборчого процесу в інтересах суспільства, а також попередити порушення активного та пасивного виборчого права. Так, з 22 лютого до 21 квітня на телеканалах холдингу демонструвалися соціальні ролики, де громадянам розповідали, як уникнути підкупу виборців і як реагувати на такі порушення, а також як відбувається зміна місця голосування для переселенців .

Телеканали медіагрупи StarLightMedia – ICTV, СТБ та Новий – транслювали відеоролик «Я обираю голос» (щодо зміни місця голосування для переселенців) та соціальний ролик про те, як діяти і куди звертатись у разі підкупу виборців.

Крім того, протягом інформаційної кампанії в ефір телеканалів ICTV та СТБ регулярно виходили сюжети про «Чесні та вільні вибори» в рамках програм «Факти» та «Вікна Новини». Ці сюжети переглянуло загалом 12,6 мільйонів українців.

«Очевидно, що спільна кампанія StarLightMedia та ОПОРИ спрацювала, оскільки її завдання було не кількісне, а якісне. Покриття щодо якості і просвіти в контексті виборів, щодо тимчасової зміни місця голосування, як на мене, було досить значне. Відповідно, ми отримали досить багато звернень громадян на пряму лінію, через електронну пошту організації, а також через веб-форму. Звернення стосувалися як приватних питань, тобто захисту виборчого права, так і інформації про порушення, на які поліція не прореагувала належним способом», – поділилася здобутками кампанії координаторка виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.