Ще задовго до старту виборчої кампанії в Запоріжжі з’явились перші білборди політичних партій та потенційних кандидатів у мери.

Спостерігачі ОПОРИ фіксували засилля білбордів політичних партій у місті та далеко за його межами. Місяці три тому першим «засвітив» свої білборди потенційний кандидат у мери Ігор Пожидаєв (об’єкт висування поки що невідомий). Слід за ним презентували свої білборди представники «Опозиційного блоку», разом з ними і «обличчя» - тобто потенційного кандидата від політсили Володимира Буряка. І тільки два тижні тому з’явився Микола Фролов (діючий нардеп від БПП «Солідарність»).

0 8 09 zaporizh4

0 8 09 zaporizh7

0 8 09 zaporizh8

Також городяни та мешканці області могли побачити білборди ВО «Батьківщина», БПП «Солідарність», та новостворених політсил «УКРОП», ВПП «Наш край», «Сила громад».

Оскільки кандидати офіційно ще не зареєструвались, неможливо довести їхні неправомірні дії, адже вони не є суб’єктами виборчого процесу.

ОПОРА звертає вашу увагу на ч. 2 ст. 54 Закону України «Про місцеві вибори». У ЗУ йде мова про те, що місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Ведення передвиборної агітації до початку встановлених законом строків забороняється.

За коментарями звертайтесь:
Дмитро Арабаджиєв
Координатор виборчих програм
у Запорізькій області
380667404236
 
Катерина Коротченко,
Прес-секретар
380505006577
 
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.