У Житомирі 19 липня невідомі особи в балаклавах зайшли до офісу кандидата в народні депутати від одномандатного виборчого округу №62 Ігора Гундича,  вкинули туди димові шашки і втікли.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав Ігор Гундич.

«Хлопці в балаклавах із димовухами напали на Прозорий офіс. На дівчат, які приймали звернення, і людей, які зверталися за допомогою. За годину до дитячого свята.  Так не можна! Це примітивно і не по-чоловічому. Маєте претензії - говоріть в обличчя опоненту, а не лякайте людей. Я не соромлюсь сказати свою думку, адже то правда. Але для вас, деякі опоненти, в обличчя сказати - це ж «облити брудом») Ось що значить останній день агітації. Викликали поліцію. Працюємо далі! І вирішуємо звернення житомирян! P.S. Ось такі зелені кульки зараз роздають біля офісу. Підстава?», – написав Ігор Гундич. 

Джерело: Фото пресслужби кандидата

Офіс кандидата знаходиться на центральній вулиці міста – Київській.

У коментарі ОПОРІ представник пресслужби кандидата розповіла, що ніхто з працівників офісу та відвідувачів не постраждав. 

«Четверо хлопців зайшли до офісу, всі були в балаклавах і капюшонах. Кинули декілька димових шашок і втікли. Наші працівники встигли сфотографувати їх зі спини, як вони втікали. На щастя ніхто не постраждав. Налякали людей і відвідувачів.  Працівники офісу одразу викинули ці предмети на вулицю. Вкотре також розмалювали банер. На місце викликали поліцію, працівники офісу дають свідчення», – розповіла представниця пресслужби кандидата. 

У поліції інформацію про подію ОПОРІ підтвердили. Повідомлення надійшло на номер служби «102» 19 липня близько 12.25 год.

«За повідомленням, яке надійшло до поліції, троє невідомих у масках закинули до офісу одного з кандидатів у народні депутати димовий фаєр. Водночас молодики нанесли написи на будівлі офісу та на агітаційному банері, розміщеному біля нього. Одразу потому  з місця події втекли. Усі обставини правопорушення наразі документують працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції. Попередня кваліфікація події – ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення правопорушення», – повідомляють на сайті Головного управління поліції у Житомирській області.  

Також по місту спостерігачі ОПОРИ зафіксували пошкодженні агітаційні білборди кандидата в народні депутати Ігоря Гундича. На плакаті невідомі фарбою написали «Вор». 

23 червня Центральна виборча комісія зареєструвала Ігоря Гундича кандидатом в народні депутати, балотується шляхом самовисування.  Був головою Житомирської обласної державної адміністрації. 24 червня Президент Володимир Зеленський звільнив його з посади .

Як повідомляла ОПОРА,  настоятель Свято-Михайлівського собору та Житомирський міський голова записали відео, в якому висловлюють свою підтримку та агітують голосувати за Ігоря Гундича. 

 
 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, що будуть набагато швидші за офіційні та точніші за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)