Окружна виборча комісія №197 відновила свою роботу і продовжила безперервне засідання. Станом на 16:00 на засіданні присутні 11 членів ОВК. За кілька хвилин прибув ще 1 член комісії.

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Нагадаємо, вчора (1 листопада) близько 20:30 ОВК №197 оголосила так звану технічну "перерву" і планувала зібратися об 11:00—11:30 2 листопада. Втім, на цей час у комісії не було кворуму. Планували продовжити о 13:00. Втім, частина членів ОВК так і не з'явилися.

Як зазначив секретар комісії Андрій Кур'ян, частина членів комісії не відповідали на телефонні дзвінки, частина повідомляли про те, що захворіли.

Голова ОВК №197 Петро Сивун повідомив про ситуація в ЦВК. Центральна виборча комісія, своєю чергою, закликала членів ОВК належно виконувати свої обов‘язки та продовжити засідання і наголосила, що за ухилення члена комісії від виконання обов’язків передбачена кримінальна відповідальність (ст. 157 ч. 5).

Відповідно до статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів», з моменту закінчення голосування окружна виборча комісія розпочинає засідання, яке триває безперервно до встановлення підсумків голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі. На цей час члени окружної виборчої комісії не можуть бути залучені до виконання інших функцій, крім участі в засіданні виборчої комісії.

За коментарями звертайтеся:
Захар Колісніченко, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Черкаській області
тел.: 0972303533
email: [email protected]