Окружна виборча комісія 197 у безперервному засіданні взяла так звану «перерву» та збереться 2 листопада, щоб прийняти протоколи з поміткою «Уточнений» у кількох комісій та здійснити перерахунок на трьох дільницях.

Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Так, члени комісії опломбували приміщення, де зберігається виборча документація, та вирішили розійтись і зібратись у вівторок, 2 листопада, об 11 чи 11:30 годині ранку.

Зазначимо, що комісія має здійснити перерахунок на 3 дільницях: №710265№710199№710882, прийняти протокол із позначкою "Уточнений" від 7 ДВК.

Як повідомили спостерігачу ОПОРИ в окружній комісії, дві дільничні комісії станом на 20:30, 1 листопада, ще не приїжджали до ОВК із документами. Комісія таку ситуацію сприймає нормально і не шукала дві "зниклі" ДВК. 

Відповідно до статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів» з моменту закінчення голосування окружна виборча комісія розпочинає засідання, яке триває безперервно до встановлення підсумків голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі. На цей час члени окружної виборчої комісії не можуть бути залучені до виконання інших функцій, крім участі в засіданні виборчої комісії.

ОПОРА веде онлайн-трансляцію засідання ОВК на фейсбук-сторінці ОПОРА: Черкащина. Починаємо завтра, 2 листопада, об 11:00.