Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу продовжує приймати виборчу документацію від дільничних виборчих комісій округу. Комісія працювала всю ніч, але досить повільно. 

Станом на 9:00 1 листопада ОВК №197 опрацювала протоколи 42 дільниці зі 141, з них комісія прийняла протоколи від 34 комісій, 6 відправлено на перерахунок, 2 — на уточнення.

Комісія відправляє комісії на перерахунок через виявлення неточностей або помилок. Так, наприклад, комісія в селі Студенець (ВД №710265) допустила неточності у кількості голосів щодо однієї кандидатки Олени Козачук, вказавши у першому протоколі 0, а в другому — 1 голос "за".

Наразі у комісії оголошено технічну перерву на 2 хвилинb.

Біля входу до приміщення окружної комісії зібралася чимала черга із членів ДВК. Періодично трапляються конфлікти між членами ОВК та ДВК щодо почерговості прийому виборчої документації.

ОПОРА веде онлайн-трансляцію засідання ОВК на фейсбук-сторінці ОПОРА: Черкащина

Нагадаємо, що відповідно до частини 7 статті 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України» у разі виявлення в протоколі ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу або одномандатному окрузі виправлень, помилок, неточностей, які можливо усунути без повторного підрахунку голосів, ОВК своїм рішенням може зобов’язати ДВК внести зміни до встановлених результатів голосування виборців на виборчій дільниці шляхом складання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу або одномандатному окрузі з поміткою «Уточнений», про що зазначається у протоколі засідання ОВК. Протягом часу розгляду цього питання дільничною виборчою комісією, подані до ОВК примірники протоколів про про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу або одномандатному окрузі, виборчі бюлетені та інші виборчі документи, зазначені у частині 12 статті 91 цього закону, зберігаються в ОВК.

Вночі на окружній комісії був присутній народний депутат Україні від політичної партії "Слуга народу" Олег Арсенюк.

Попри наявність колізії між законодавством про вибори та статусом народних депутатів, виборчий процес базується на принципі рівності можливостей кандидатів і регулюється нормами саме Закону про вибори народних депутатів як спеціального закону. Відповідно до законодавства, народні депутати України не входять до переліку осіб, які мають право перебувати на виборчій дільниці під час проведення голосування. 

ОПОРА закликає всіх суб’єктів виборчого процесу забезпечити належні умови для неупередженої роботи комісії та уникати тиску на її членів.