Центральна виборча комісія під час свого засідання 15 квітня взяла протокол з приміткою «Уточнений» від окружної виборчої комісії №87 для розгляду та подальшого опрацювання.

ОВК виборчого округу №87 мала скласти уточнений протокол з урахуванням рішень судів, які набули чинності, та доставити його до ЦВК не пізніше 17:00 15 квітня. 14 квітня на своєму засіданні ОВК округу №87 розглянула питання уточнення протоколу про підсумки голосування на семи дільницях. ОВК склала уточнений протокол того ж дня о 21:05, його підписали всі 18 членів комісії, а 5 з них додали окрему думку. Протокол має 16 аркушів. Як засвідчив член Центральної виборчої комісії Андрій Гевко, пакет з протоколом ОВК був доставлений до ЦВК не ушкодженим.

Під час засідання виникла тривала дискусія між членами ЦВК та представниками ОВК щодо різного розуміння того, як мали бути реалізовані рішення судів щодо окремих виборчих дільниць. Як повідомив під час засідання голова ЦВК Олег Діденко, станом на зараз комісії відомо про 2 позовні заяви до Івано-Франківського адміністративного суду щодо оскарження дій ОВК під час складання уточненого протоколу. Тож ЦВК взяла протокол для розгляду та подальшого опрацювання.

Олег Діденко оголосив перерву в розгляді першого питання порядку денного та наголосив, що остаточне рішення буде прийняте після завершення судових розглядів та опрацювання Центральною виборчою комісією протоколу про підсумки голосування в окрузі.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» Центральна виборча комісія мала встановити результати голосування 12 березня. Однак через судові розгляди за пропозицією члена ЦВК Андрія Гевка, комісія проголосувала за те, що ОВК округу №87 має уточнити свій протокол про підрахунок голосів відповідно до судових рішень.

Відповідно до частини 3 статті 97 Закону України «Про вибори народних депутатів України» окружна виборча комісія зобов'язана у строк, визначений Центральною виборчою комісією, розглянути питання про внесення змін до встановлених підсумків голосування виборців у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу або в одномандатному окрузі, за необхідності здійснюючи повторний підрахунок голосів на окремих виборчих дільницях цього одномандатного округу. Протокол з поміткою «Уточнений» складається у порядку, передбаченому частиною 6 статті 95 та частиною 6 статті 96 цього Закону. Зазначений протокол та інші необхідні виборчі документи транспортуються до Центральної виборчої комісії в порядку, встановленому частиною 9 статті 95 цього Закону.