Кандидат у депутати Полтавської міської ради Віталій Сьомік («Слуга народу») звернувся до Полтавського окружного адмінсуду з позовом до Полтавської міської та Шевченківської районної ТВК. Вимагав визнати дії членів комісій з урахування даних по виборчій дільниці №531236 протиправними та здійснити повторний підрахунок голосів на вказаній дільниці. Суд відмовив у задоволенні позову. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

Цього тижня зі скаргами до Шевченківської районної у м. Полтава ТВК звернулися кандидати у депутати Полтавської міської ради Віталій Сьомік, Оксана Ясько («Слуга народу»), а також представник політичної сили у згаданій ТВК Олександр Скрипай. Вони вимагали у членів комісії визнати факт порушення — врахування значно меншої кількості голосів, ніж реально були віддані на дільниці № 531236.

3 листопада члени Шевченківської районної ТВК відмовили у розгляді скарг по суті згідно з ч. 3 ст. 72 Виборчого кодексу України на підставі того, що районна ТВК не є суб’єктом розгляду вказаних скарг. Тоді ж представник партії «Слуга народу» Олександр Скрипай заявив, що звернувся до Полтавського окружного адмінсуду з позовом до Шевченківської районної, а також Полтавської міської ТВК.

З аналогічним позовом 3 листопада до суду звернувся і кандидат у депутати Полтавської міськради Віталій Сьомік. У ньому він вимагав визнати дії членів Шевченківської районної та Полтавської міської ТВК (у частині врахування голосів з виборчої дільниці №531236) протиправними та здійснити на дільниці повторний підрахунок голосів.

Розглянувши обидва позови, судді Полтавського окружного адмінсуду винесли рішення. Представник політичної партії «Слуга народу» у Шевченківській ТВК Олександр Скрипай сам попросив суд залишити заяву без розгляду, тож його клопотання задовольнили.

5 листопада винесли рішення і щодо адміністративного позову до Полтавської міської та Шевченківської районної ТВК кандидата у депутати Полтавської міськради Віталія Сьоміка. Суд відмовив у задоволенні позову на підставі того, що сторона позивача не надала істотних доказів вчинення членами комісій правопорушень при врахуванні голосів з дільниці №531236.

За додатковою інформацією звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.