На ґанку виборчої дільниці в селищі Балабине кандидат на місцевих виборах Володимир Сосуновський спровокував сутичку з представниками ОПОРИ та висловив погрози на їхню адресу. На місце події викликали поліцію.

ОПОРА нагадує, що 10 вересня сростерігачі мережі фіксували можливі ознаки підвезення громадян для масової зміни виборчої адреси організовані Володимиром Сосуновським.

25 жовтня, вдень голосування на місцевих виборах, довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА повідомив про інцидент, що стався у селищі Балабине Запорізького району. За його словами, на вході до виборчої дільниці № 230193 чинний селищний голова Балабинської селищної ради та кандидат на цю посаду Володимир Сосуновський спровокував із ним сутичку.

Під час конфлікту політик звинуватив представників ОПОРИ  у зриві місцевих виборів та заявив: «Зараз балабибці як зберуться, ті, які не можуть додому і буде вам мало місця».

У зв’язку з озвученими погрозами та фізичним впливом на спостерігача ОПОРИ викликали поліцію та передали заяву до правоохоронних органів.

В телефонній розмові відділ комунікації ГУНП України в Запорізькій області щодо описаних подій зазначив ОПОРІ: «О 12.39 є реєстрація телефонного дзвінка. Виїхала поліція. Поки що внесено до єдиного реєстру, проводиться перевірка»

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)