У Кіровоградській області на сторінці Маловисківської районної лікарні опублікували передвиборчу програму кандидата в депутати Кіровоградської обласної ради від «Європейської Солідарності». Також на сторінці обласної філармонії розмістили статтю про очільницю ВО «Батьківщина» – Юлію Тимошенко. А голова обласної ради Олександр Чорноіваненко згадував про партію «Батьківщина» і місцеві вибори під час робочої поїздки до міста Долинська.

На сторінці в соцмережах «Комунального некомерційного підприємство «Маловисківська ЦРЛ» опублікували передвиборчу програму кандидата в депутати Кіровоградської обласної ради від «Європейської Солідарності» Костянтина Чурпія. В дописі розміщено 23 завдання, які перед собою ставить кандидат у депутати. Зокрема, «налагодити прозорий комунікативний зв'язок між владою і населенням. Влада має дослухатись до проблем населення і допомогти у їх вирішенні; вирішити питання створення соціальних магазинів для інвалідів, малозабезпечених сімей, ветеранів і людей похилого віку, де були б доступні ціни на продукти харчування» тощо. Наприкінці програми розміщені передвиборчі обіцянки кандидата: «Обіцяю працювати прозоро, відкрито і чесно на користь нашої рідної України. Майбутнє нашого краю ми створимо разом!». Раніше на сторінці публікували інформацію щодо роботи закладу, а також політичну рекламу головного лікаря та кандидата в депутати Костянтина Чурпія.

На сторінці Facebook «Кіровоградська Обласна Філармонія/Kirovograd Regional Philharmonik» опублікували допис про роботу колишнього прем’єр-міністра і лідера партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко. У дописі директор філармонії Наталія Агапєєва пригадує, як привезли колишню посадовицю  до ще невідреставрованиого театру імені Марка Кропивницького.  За словами очільниці комунального закладу, саме завдяки Юлії Тимошенко вдалося порушити питання про отримання звання «Національний». Допис проілюстрували світлинами з візиту Юлії Тимошенко на Кіровоградщину. Раніше на сторінці обласної філармонії публікували анонси подій закладу, гастролі груп, привітання членів колективу. Директор Кіровоградської обласної філармонії Наталія Агапєєва балотується в Кіровоградську обласну раду від політичної партії ВО «Батьківщина».

Голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко під час відкриття водогону у місті Долинська закликав підтримати ВО «Батьківщину» на місцевих виборах. «Безумовно за такий короткий термін не можна було все виконати. Тому нам треба ще довіра і час, аби його (водопостачання Долинська – авт.)  виконати. Ми показуємо те, що зробили зараз. І безумовно те, що буде робитися протягом наступних п’яти років, якщо ви довірете Вірі Василівні (чинний міський голова Долинська – Віра Тернавська – авт.) та Валерію Михайловичу (Кальченку – авт.) та партії «Батьківщина», – зазначив Чорноіваненко. 

На сайті Кіровоградської обласної ради зазначено: «реалізовано першу чергу проєкту «Мережі водопостачання вулиць західної частини м. Долинської – будівництво». Довгих п'ять років тривала робота по реалізації проєкту щодо забезпечення питною водою м.Долинська. Тільки завдяки тісній співпраці депутата обласної ради Валерія Кальченка з Долинським міським головою Вірою Тарнавською, за підтримки голови обласної ради Олександра Чорноіваненка, мешканці західної частини міста, а це понад 2200 дворів або майже 5000 тисяч населення отримали можливість підключитися до централізованого водопостачання. Сьогодні відбувся пробний пуск води першої черги. Загальна протяжність мережі складає 34 кілометри. Залучивши кошти ДФРР (Державного фонду регіонального розвитку) та місцевих бюджетів, удалося виконати накази виборців».

Чинний голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко балотується цього року від партії «Батьківщина» в Кіровоградську обласну раду.

«На Кіровоградщині спостерігачі ОПОРИ вже фіксували розміщення програм кандидатів на сторінках місцевих рад. Використання соціальних мереж комунальних закладів заради розміщення програм кандидатів та світлин політиків ймовірно свідчить про використання адміністративного ресурсу. Наприклад, про співпрацю з Тимошенко на сторінці обласної філармонії згадали саме напередодні місцевих виборів. А чинний голова Кіровоградської обласної ради згадав політичну партію під час робочого візиту в Долинську», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області.

Згідно з частиною 12 статті 57 Виборчого кодексу України кандидатам на відповідних виборах, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади, органах влади Автономної Республіки Крим та органах місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)