На сайті міськради Кропивницького опублікували відеозвіт із гаслом «Команда Райковича». Цей же слоган використовують у агітаційній кампанії політичної партії «Пропозиція». На сторінці Гайворонської міськради у Фейсбук розмістили інформацію про те, що чинний міський голова балотується. А на сторінці Устинівської селищної ради опублікували передвиборчу програму чинного селищного голови. Про це повідомляють спостерігачі ОПОРИ.

У групі Устинівської селищної ради у Facebook опублікували передвиборчу програму кандидата на посаду селищного голови Ігоря Пенькова. Він наразі чинний Устинівський селищний голова. У програмі передбачено 19 пунктів, серед яких: при прийнятті бюджету на рік передбачити кошти для громадського бюджету; вирішити питання комплексного надання ритуальних послуг за доступними цінами шляхом створення комунальної ритуальної служби; забезпечити участь збірної футбольної команди у чемпіонаті області серед сільських любительських команд тощо. Наприкінці посту додано заклик: «Здолаємо цей шлях разом». У цій групі публікують новини селища про встановлення майданчиків, привітання зі святом. Ще раніше у цій групі почали оприлюднювати інформацію з хештегом: «#щозробивПеньков».

На сторінці Гайворонської міської ради у Facebook написали пост про те, що чинний міський голова Роман Волуйко зареєструвався кандидатом на місцеві вибори.

«Гайворонська міська територіальна виборча комісія Голованівського району Кіровоградської області видала постанову Про реєстрацію Романа Тарасовича Волуйка кандидатом на посаду Гайворонського міського голови Голованівського району Кіровоградської області шляхом самовисування. Також видано посвідчення кандидата під номером один», – йдеться в пості.

Раніше на цій сторінці публікували анонс про святкування дня міста, реконструкцію пам’ятника, ремонт доріг тощо. Згодом на сторінці «Гайворонської міськради» з’явився допис про реєстрацію кандидатами напосаду міського голови ще сімох претендентів, щоправда інформація була не деталізованою.

На сайті міськради Кропивницького напередодні виборів створили спеціальну вкладку «Команда Райковича. Громада міста/Зробили за 5 років». За посиланням розмістили низку відео про роботи ради за п’ять років. Також можна зайти на текстовий документ, у якому розміщений короткий звіт з різних галузей. В обласному центрі розмістили низку білбордів з написом «Команда Райковича. Громада міста/Зробили за 5 років». На частині з них звітують про різні галузі, зокрема про будівництво у місті «арки», ЦНАПу, 2 мостів, багатоповерхівки на Жадова та ремонт доріг. Андрій Райкович анонсував на власній сторінці у соцмережах, що проводитиме звіти-зустрічі у мікрорайонах Кропивницького.

Сітілайти партії «Пропозиція» від якої балотується чинний міський голова Андрій Райкович з вихідними даними і фінансуванням з виборчого фонду містять слоган «Команда Андрія Райковича».

«Відповідні факти свідчать про ймовірне використання адміністративного ресурсу. Адже 4  попередні роки на сайті міської ради Кропивницького звіт міського голови публікували у вигляді текстового документу про роботу за минулий рік, ніяких спеціальних вкладок не розробляли. Відповідні відеоролики-звіти та напис «Команда Райковича» почали активно просувати напередодні виборів до місцевих рад», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області.

Згідно з частиною 12 статті 57 Виборчого кодексу України кандидатам на відповідних виборах, які займають посади, у тому числі за сумісництвом, в органах виконавчої влади, органах влади Автономної Республіки Крим та органах місцевого самоврядування, державних, комунальних підприємствах, закладах, установах, організаціях, військових частинах (формуваннях), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.