Представники політичних сил відзначали День захисника України автопробігами та концертом «Пікардійської терції» у Полтаві, урочистим підняттям державного прапора та роздачею екоторбинок у Козельщині та виступом заслуженої артистки України у Карлівці. ОПОРА відвідала кілька таких заходів.

У Полтаві представники партії «Європейська солідарність» організували акцію «Дякую захисникам України». Анонсували захід у Facebook. О 13.00 відбулася панахида у Свято-Успенському соборі ПЦУ. З 14.00 на сцені біля цього ж храму розпочався концерт за участю переможниці одного з вокальних телешоу Оксани Мухи, гурту «Пікардійська терція» та ін. Між музичними виступами на сцену запрошували представників політичної сили: народних депутатів Миколу Княжицького, Ніну Южаніну (очільниця Полтавської обласної організації «Європейської солідарності»), Андрія Карпова (кандидата на посаду Полтавського міського голови), Яніну Барибіну (кандидатку у депутати обласної ради) та інших. Крім того, люди у брендованих жилетах роздавали агітаційні газети політсили.

Відразу дві політичні сили влаштували у Полтаві патріотичні автопробіги. На авто з державною символікою та партійними стягами середмістям їздили представники «Сили і Честі» та ВО «Свобода».

 У Козельщині (раніше — райцентр, нині — центр громади у складі Кременчуцького району) 14 жовтня відбулося підняття у небо «найбільшого прапора України» (саме про це йшлося в анонсі у соцмережах). Захід відбувався на місцевому стадіоні ім. Піщаного. На початку відбулося анімаційне шоу для дітей. Потім державний стяг підняли у небо за допомогою дронів, а поруч розгорнули прапор із символікою партії «Рідне місто» (організатора акції). Під час заходу присутнім роздавали повітряні кульки з символікою партії та агітаційну продукцію. Зокрема, брендовані екосумки.

У Карлівці (колишній райцентр, нині входить до складу Полтавського району) 14 жовтня на центральній площі відбувся святковий концерт, організований представниками партії «Довіра» та генеральним директором СТОВ «Світоч» Василем Кириченком, кандидатом від цієї політичної сили. На концерті виступали представники народної творчості Карлівки, а також заслужена артистка України Наталія Май (яка також виступає на агітаційних концертах кандидата на посаду Полтавського міського голови від партії «За майбутнє» Олександра Мамая). На святі був присутній представник партії «Довіра» Олександр Біленький (голова Полтавської обласної ради). Роздавали й агітаційні матеріали. 

Нагадаємо: законодавчі неузгодженості щодо вартості агітаційних матеріалів іноді заплутують суб'єктів виборчого процесу. Тому експерти Громадянської мережі ОПОРА підготували детальний текстовий експлейнер по всіх дотичних нормах законодавства, аби детально розібратися, що таке підкуп виборців та як діяти в разі його виявлення. 

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Сайт |Фейсбук |Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)