Кандидат на посаду Чаплинського селищного голови Володимир Бериславський звернувся до поліції через використання технології «двійників» проти нього. У Чаплинському відділенні поліції відкрили кримінальне провадження.

Як повідомляла Громадянська мережа ОПОРА територіальна виборча комісія зареєструвала трьох кандидатів на посаду Чаплинського селищного голови зі співзвучним прізвищем: Бериславського Володимира Миколайовича – чинного голову Чаплинської районної ради, Бериславського Олександра Михайловича та Бреславського Богдана Йосиповича.

У коментарі ОПОРІ Володимир Бериславський повідомив про те, що в нього є підстави вважати, що реєстрація осіб зі схожими прізвищами порушує його право на обрання.

«Один із кандидатів зі схожим прізвищем перший раз сплатив заставу з картки тещі людини, яка привезла кандидата до комісії. Комісія повідомила, що не може приймати такі документи. Другий раз заставу вони сплатили готівкою», – прокоментував Володимир Бериславський.

«Після звернення в поліцію почав отримувати погрози з вимогою, щоб я забрав свою заяву. Мені довелося знову викликати поліцію з цього приводу», – додав Володимир Бериславський.

У Чаплинській ТВК ОПОРІ повідомили, що не мають претензій до реєстраційних документів та квитанції про внесення грошової застави від Олександра Бериславського. Відповідно, у ТВК не вбачають підстав для скасування реєстрації цього кандидата на посаду Чаплинського селищного голови.

Олександр Бериславський – уродженець Харкова. На даний момент проживає у місті Нова Каховка. Працює двірником у Новокаховському житлово-експлуатаційному управлінні. 25 вересня виборча комісія зареєструвала Олександра Бериславського кандидатом на посаду Чаплинського селищного голови. 

У Чаплинському відділенні поліції спостерігачу ОПОРИ повідомили, що за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за частиною 3 статті 157 Кримінального кодексу України: Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача.

Нагадаємо, раніше ОПОРА опублікувала матеріал, у якому детально розповідає про технологію «двійників» та пояснює, як її розпізнати і що робити у таких випадках.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)