У Солом’янському районі міста Києва невідомі особи здійснили напад на агітаційний намет політичної партії “Опозиційна платформа - За життя”, намет партії розірвали та порізали, а агітаторів “залили” перцевим балончиком.

1 жовтня, близько 15 години, біля метро “Політехнічний інститут”, невідомі особи здійснили напад на агітаційний намет партії “Опозиційна платформа - За життя”, порізали його та застосували перцевий балончик до агітаторів. Спостерігачі ОПОРИ взяли коментар у постраждалої. “Сьогодні я вперше вийшла отак з палаткою. Спочатку я думала, що то вітер валить палатку, потім закричав син, спочатку йому бризнули перцевим балончиком в лице, а потім мені. І все, потім порізали палатку і почали її тягнуть, так тягнули, що аж метал поламався. Це були молоді хлопці, десь до 20, мабуть, років. Потім ми викликали поліцію”, - прокоментувала постраждала агітаторка.

Пошкоджений намет партії “Опозиційна платформа - За життя”

Пресофіцер Солом’янського управління поліції Головного управління Національної поліції Олена Мошко в коментарі ОПОРІ повідомила, що наразі розпочато кримінальне провадження за ч.2 та ч.4 ст.296(хуліганство), під питанням частина статті. Станом на 1 жовтня, було затримано три особи, двом з яких було повідомлено про підозру, стосовного третього - питання ще вирішується.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Києві зазначає: “Ми вже не вперше фіксуємо напади на намети політичних партій з початку цієї виборчої кампанії. Жахлим є те, що нападники проявляють свої агресивні дії і до агітаторів, в результаті чого люди можуть отримати проблеми зі здоров’ям. Такі дії є неприйнятними. Ми закликаємо проявляти свої виборчі вподобання мирним шляхом, наприклад, голосуванням на виборчих дільницях.”

Нагадаємо, 15 вересня у Солом’янському районі міста Києва невідомі особи здійснили напад на агітаційний намет політичної партії ВО “Свобода”. Поліція відкрила провадження за фактом хуліганства.

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)