У Житомирській області Оліївська сільська територіальна виборча комісія зареєструвала трьох кандидатів на посаду голови з прізвищами Мельниченко. Один з них - Анатолій Мельниченко є чинним секретарем сільради та в.о. сільського голови. 1 жовтня Анатолій Мельниченко написав заяву до поліції.

Про це він розповів ОПОРІ. 

“Двоє громадян подали свою кандидатуру на посаду Оліївського сільського голови: Мельниченко Віталій Петрович і Мельниченко Любов Олегівна. 100 % переконаний, що вони не самі це зробили. Мельниченко Віталій Петрович - такий собі житель села  Троковичі, який копає могили на кладовищі, перевозить людям сіно. І виникає в мене питання чи сам він зареєструвався на посаду і чи справді хоче стати сільським головою. Мельниченко Любов Олегівна теж невідома мені особа, ніхто її не знає і нічого про неї не знає, кажуть, що ніби з Трокович. Тому вирішив написати заяву до поліції, щоб перевірили ці факти, бо я думаю, що все це спеціально зроблено”, – каже Анатолій Мельниченко і надав копію заяви.

“Вважаю, що реєстрація Мельниченко Любові Олегівни та Мельниченко Віталія Петровича, як кандидатів на посаду голови Оліївської сільської ради на перші місцеві вибори 25.10.2020 проведена умисно, з метою введення членів територіальної громади Оліївської сільської ради, як виборців в оману під час проведення виборів та умисного або помилкового голосування за підставних кандидатів на посаду голови сільської ради з прізвищем Мельниченко. Так на проміжних виборах, які відбулись в 2019 році Мельниченко Віталій Петрович також брав участь як “підставний” кандидат по тому самому окрузі, що і Мельниченко Анатолій Михайлович.  

Я також впевнений в тому, що ці особи зареєструвались в Оліївській СТВК за спонукання сторонніх  осіб та грошову винагороду (пропозицію) з їх сторони... “, – зазначено у заяві.  

Голова Оліївської сільської ТВК Тетяна Мічевич розповіла ОПОРІ, що не було підстав відмовити кандидатам у реєстрації. “Були у нас такі люди, принесли повний пакет документів з проплатою, у нас не було підстав їх не зареєструвати. Вони самовисуванці і вже зареєстровані“, – каже голова ТВК.

Як повідомляла ОПОРА, Уманська міська ТВК зареєструвала кандидатами на посаду міського голови двох повних тезок чинного мера

 ОПОРА підготувала короткий юридичний експлейнер про технологію, як її розпізнати та що робити.

 
Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)