На сайті Лозівської міської ради Харківської області опублікований фоторепортаж з відкриття мотузкового парку. На фотографіях зображені діти з повітряними кульками з написом «Зі святом! Блок Світличної – Разом!».

Захід відбувся 16 вересня. Як повідомляє представник ОПОРИ кульки роздавали під час самого заходу, на якому був присутній міський голова Лозової Сергій Зеленський і народна депутатка України Юлія Світлична, обрана на довиборах у 179 виборчому окрузі навесні 2020 року.

За словами партійців, Світлична візьме участь в місцевих виборах разом з партією «Блок Світличної – Разом!». Харківська обласна організація політичної партії «Блок Світличної «Разом!  вже провела свою конференцію.

«Ми виконали свою обіцянку й збудували такий прекрасний парк розваг. Він стане доповненням до комплексу спортивних майданчиків у парку Перемоги. Таким чином, ми продовжуємо розширяти зону для занять спортом та відпочинку. У День міста бажаю усім гарного настрою й приємного проведення часу на новому майданчику», - сказав на відкритті міський голова Сергій Зеленський, повідомила пресслужба мерії.

Інформація про участь Світличної в цьому заході опублікована  у пабліку "Блок Светличной "Разом". «На відкритті мотузкового містечка. Це не просто розвага, а ще серйозний спортивний тренажер для дітей», - написала Світлична.

З міського бюджету на облаштування мотузкового парку виділено 1,1 мільйона гривень. Парк має чотири маршрути з двадцяти однією перешкодою.

За даними сайту «Прозорро», угода на створення мотузкового парку була підписана наприкінці серпня 2020 року. Підрядником стала ФОП Петухова Ірина Анатоліївна. Вартість угоди – 906 тис. грн. Тобто кошти з державного бюджету не виділялися.

ОПОРА з 2018 року досліджує використання бюджетних ресурсів у агітаційних цілях. За цим посиланням ви можете знайти звіт, також ОПОРА писала про «піар на субвенціях».

Відповідно до статті 1 Закону України «Про рекламу», політична реклама - інформація у будь-якому вигляді, поширена в будь-якій формі, яка має на меті популяризацію діяльності політичної партії (організації партії), привернення уваги до діяльності політичної партії (організації партії) та її позиції щодо питань загальнодержавного (місцевого) значення. До політичної реклами належать також використання символіки або логотипів політичних партій (організацій партій), повідомлення про підтримку політичною партією (організацією партії) видовищних чи інших публічних заходів або привернення уваги до участі у таких заходах політичної партії (організації партії).

Також нагадаємо, що згідно з частиною 1 статті 52 Виборчого кодексу України передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.

А в ч.6 статті 57 Кодексу передбачено: «Передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям незалежно від їх підпорядкування та форми власності грошей, продуктів харчування та спиртних напоїв, товарів (крім матеріалів передвиборної агітації, виготовлених за рахунок виборчого фонду, що містять візуальні зображення партійної символіки та брендування виборчої кампанії, згадування імені або зображення кандидата, який балотується на виборах, такі як плакати, листівки, календарі, блокноти, ручки, запальнички, сірники, значки, бейджі, USB-флешки, вимпели, прапори, книги, пакети, футболки, кепки, шарфи, парасолі та інші матеріали передвиборної агітації, вартість яких не перевищує 6 відсотків неоподатковуваного мінімуму доходів громадян), пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних та нематеріальних активів, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), згадуванням імені такого кандидата (кандидатів) або партійної символіки, вважається підкупом виборців.»

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)