Один із колишніх контент-модераторів фейсбуку Деніел Мотанг, котрий працював на компанію Meta як підрядник аутсорс-компанії Sama, подав судовий позов проти своїх колишніх роботодавців. Експрацівник звинувачує компанію в несправедливому звільненні через те, що він намагався об’єднати працівників у спілку для спільного захисту їхніх прав, та заявляє, що робота в цій компанії спричинила йому ПТСР (посттравматичний стресовий розлад).

Мутанг повідомив, що його не попередили та не підготували до того, що він матиме переглядати травматичний контент та контент з графічним насильством, а також що компанія не надає належної психологічної підтримки своїм працівникам. Наприклад, перше відео, яке мав переглянути Мутанг на новій роботі було обезголовлення людини.

У лютому 2022 року видання Time опублікувало розслідування, у яких умовах працюють такі модератори як Деніел. Sama, яка є підрядником для Meta для модерації контенту позиціонує себе як компанія “етичного штучного інтелекту”, її місія  — “створювати гідні робочі місця” у таких точках світу як Найробі (Кенія). Насправді, за менше ніж 2 долари на годину працівники Sama мають весь  робочий день переглядати фото та відео вбивств, тортур, пости з мовою ненависті тощо. Працівники центру модерації у Найробі контролюють контент користувачів усієї Субсахарської Африки. Модератори з Найробі часто отримують такі діагнози як ПТСР, тривожність та депресія, а рівень зарплатні та умови праці в Sama унеможливлюють турботу про себе та боротьби з цими розладами та станами.

Спочатку Meta намагалися уникнути судового процесу в Кенії. Вони посилалися на те, що не мають офіційного представництва в країні,а отже не потрапляють під її юрисдикцію. До того ж сам Мутанг не був їхнім безпосереднім працівником. 

Втім, на початку лютого цього року суддя Кенійського суду з працевлаштування та трудових відносин постановив, що Meta все ж є “належною стороною процесу”, отже кенійський суд може судити компанію. І оскаржує ситуаіцію лише один екс-модератор фейсбуку, позов стосується умов праці всіх підрядників Meta, що працюють в Африці. 

Мутанг вимагає належної оплати праці, медичну та психологічну підтримку підрядників на рівні з працівниками Meta, забезпечення прав трудових союзів, а також зовнішній аудит щодо дотримання прав людини на робочому місці.

Компанія все ще намагається уникнути судового процесу та подала апеляцію щодо рішення, що вони можуть бути підсудними в Кенії. Якщо апеляційний суд дотримається позиції суду першої ланки, ця справа може стати першим в історії континенту притягненням до відповідальності техногігантів за порушення прав їхніх підрядників.