Участь мешканців громад у суспільних справах та управлінні передбачає право на вільне отримання інформації про діяльність державної та місцевої влади, вільний доступ до всіх засідань органів місцевого самоврядування, можливість звертатися до органів влади з електронними петиціями, подавати місцеві ініціативи, проводити громадські слухання та загальні збори громадян тощо. Саме тому представники громадського суспільства разом з народними депутатами напрацювали законопроєкт № 7283 щодо внесення змін до закону “Про місцеве самоврядування в Україні” та інших законодавчих актів України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування та презентували його громадськості 27 жовтня.

Законопроєкт № 7283 підготовлено для забезпечення прав українців на безпосередню участь у місцевому самоврядуванні. На думку авторів, ухвалення законопроєкту сприятиме розвитку громадянського суспільства та участі громадян в процесах ухвалення рішень на місцевому рівні, підвищить відкритість та прозорість діяльності органів місцевого самоврядування, забезпечить ефективну співпрацю ОМС і мешканців громад, сприятиме ефективному витрачанню ресурсів ОМС.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроєкту, аналіз практики застосування механізмів місцевої демократії демонструє такі основні проблеми: відсутність чіткого регулювання механізмів місцевої демократії у законодавстві для органів місцевого самоврядування; відсутність чіткої вимоги для органів місцевого самоврядування щодо обов’язковості врегулювання механізмів місцевої демократії, наприклад у статуті територіальної громади; відсутність встановлених рамкових вимог до рішень органів місцевого самоврядування, які регулюють механізми локальної демократії на місцевому рівні у частині їх ініціювання, порядку реалізації та розгляду (не визначено переліку питань, які повинні бути врегульовані у рішеннях органів місцевого самоврядування про механізми місцевої демократії); встановлення обов’язкових вимог для органів місцевого самоврядування здійснювати реєстрацію статутів територіальних громад у органах юстиції; не визначено переліку питань, які повинні бути врегульовані у статуті територіальної громади; недосконалий механізм застосування електронних петицій у органах місцевого самоврядування (встановлена вимога розглядати електронну петицію, яка набрала встановлену кількість підписів, на сесії місцевої ради протягом 10 робочих днів).

Законопроєкт пропонує вдосконалити нормативно-правову базу регулювання механізмів демократії участі та забезпечити участь жителів у місцевому самоврядуванні, а також врегулювати особливості отримання публічної інформації про діяльність органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Зокрема, у Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні» пропонують встановити вимоги для нормативно-правового регулювання механізмів місцевої демократії органами місцевого самоврядування; передбачити, що детальний порядок ініціювання, проведення та застосування механізмів місцевої демократії регулюється органами місцевого самоврядування у статутах територіальних громад або окремих рішеннях місцевих рад; визначити перелік форм громадської участі під час прийняття рішень органами місцевого самоврядування; доповнити формами місцевої демократії, які вже використовуються органами місцевого самоврядування, але не врегульовані Законом; визначити перелік питань, які мають бути врегульовані у рішеннях органів місцевого самоврядування про механізми місцевої демократії та у статутах територіальних громад; визначити перелік питань, які повинні бути врегульовані у статуті територіальної громади.

Ефективність такого правового регулюванн повинна забезпечити розвиток демократії участі.

Один зі спікерів заходу, регіональний представник Громадянської мережі ОПОРА Андрій Токарський, наголосив: «Громадянське суспільство та активні громадяни значно активізувалися після 24 лютого. У певних громадах представники громадянського сектору та ГО стали повноцінними й надійними партнерами органів місцевого самоврядування. Актуальні питання для громади, які є наслідками повномасштабної війни, почали вирішуватися спільними зусиллями. Таким чином підвищується якість, ефективність та сприйняття рішень влади. Ми маємо попередній досвід, коли пропозиції, подані представниками влади доволі часто не сприймалися, громадянське суспільство обурювалося рішеннями, які приймаються. Водночас участь громадянського суспільства та загалом мешканців громади робить дії влади більш зрозумілими. Тому Громадянська мережа ОПОРА зараз реалізовує проєкт, що спрямований на підтримку ОМС у напрямку напрацювання якісних рішень із залученням громадськості».

Андрій як активіст Рівненської міської територіальної громади відзначив також актуальність змін у законодавстві та наголосив, що в частині громад вони вже реалізовуються. Там представники ОМС позбавилися «кабінетної політики» та активно й результативно співпрацюють із громадянським суспільством, що дозволяє виробляти й приймати найбільш ефективні рішення для жителів громади.

Цей захід відбувається у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID)