Газету з ознаками «чорного піару», спрямованого проти співзасновника партії «За конкретні справи» Олександра Гереги зафіксували спостерігачі ОПОРИ у Дунаївцях. 

До виборів залишаються лічені дні, і боротьба за голоси стає дедалі запеклішою. При цьому деякі політичні сили, ймовірно, зневірившись у дієвості законних методів агітації, почали використовувати недозволений арсенал, зокрема «чорний піар». За останні дні спостерігачі ОПОРИ уже втретє фіксують поширення друкованих матеріалів з ознаками чорного піару на Хмельниччині. Цього разу - у Дунаївцях.

Як повідомляє спостерігач ОПОРИ, видання під назвою «Час Хмельниччини» виявили 21 жовтня у під’їздах багатоквартирних будинків мікрорайону Військове містечко, де налічується близько трьох тисяч мешканців.

Публікації у газеті спрямовані проти співзасновника партії «За конкретні справи», кандидата в депутати Хмельницької обласної ради Олександра Гереги. Щоб це зрозуміти, достатньо прочитати заголовки статей: «Кримінальний барон. Навіщо Герега ставить на коліна Хмельницьку область?», «Як стати контрабандистом. Спеціальний курс від О. Гереги», «Бойовики Гереги», «Конкретні справи. Що треба? Не обдуриш Україну, не станеш Герегою» та інші.

21.10.2015 1 khmelnytskyi 1 1

21.10.2015 1 khmelnytskyi 2 2

21.10.2015 1 khmelnytskyi 3 3

21.10.2015 1 khmelnytskyi 4 4

У вихідних даних газети зазначено, що її наклад становить 20 тисяч примірників, редактор Онопченко О.К., віддруковано на власному видавничо-поліграфічному комплексі. Видавцями вказано групу журналістів «Нові».

Як повідомили представникам ОПОРИ у місцевому штабі партії «За конкретні справи», партійці готують звернення до правоохоронних органів з приводу розповсюдження газети.

До речі, це вже не перший випадок чорного піару проти цієї політичної сили і Олександра Гереги зокрема.  Так, 15 жовтня, перебуваючи у місті Нетішині, спостерігач ОПОРИ зафіксував листівки без вихідних даних, які містили  ознаки чорного піару проти партії «За конкретні справи». У листівках подано короткі негативні характеристики на кандидатів у депутати Олександра Герегу і Геннадія Вагнера та одного з лідерів політсили нардепа Андрія Шиньковича.

21.10.2015 1 khmelnytskyi 5 5

Як зазначав тоді кандидат у депутати Нетішинської міської ради від партії «За конкретні справи» Геннадій Вагнер, про листівки у партійному штабі знають, однак про те, хто їх друкує і розповсюджує, нічого невідомо. На той час пан Геннадій уже консультувався з юристом і про факт поширення чорного піару збирався повідомити у правоохоронні органи.

Нагадаємо, 20 жовтня газету з ознаками чорного піару спостерігачі ОПОРИ зафіксували у Хмельницькому.

Громадянська мережа ОПОРА наголошує: згідно з ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеві вибори» забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію – суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями.

 

Моніторинг парламенту | Веб-сайт | Фейсбук | Твіттер

(#вибори2015 #elect_ua #opora #опора)

Довідково:                                                                                                                             

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування. Слідкуйте за останніми новинами на сайті ОПОРИ та Мапі порушень «Місцеві вибори 2015». Рекомендуємо кожному спостерігачу, журналісту й активним громадянам завантажити мобільний додаток «Місцеві вибори» для Android