У Житомирі 21 жовтня на виборчому окрузі №13 були зафіксовані листівки з ознаками чорного піару проти Ірини Ярмоленко, кандидата в депутати від Радикальної партії Олега Ляшка та Ірини Коцюби, кандидата в депутати від партії Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ».

В листівці зазначено: «Шановні мешканці, дитячий майданчик в вашому дворі встановлювався тимчасово, задля піару Ірина Коцюба. Настав час повернути його власнику. Ні брехні та корупції! Я своя! Я ваша! Ірина Ярмоленко».

news 23 10 chornyi piar proty Iyarmolenko I.V

Мешканці будинку по вулиці Клосовського 14, ОПОРІ розповіли, що 6 жовтня в цьому дворі з’явився дитячий майданчик, а 20 жовтня приїхали працівники ЖЕКу і демонтували та забрали всі конструкції.

В коментарі ОПОРІ Ірина Ярмоленко зазначила: «Я заявляю, по-перше слово журналіста, що я би не займалася таким низьким, відверто кажучи, піаром. Я не зацікавлена в цьому. В мене просувається кампанія активно і чесно, і відповідно стандартів. Мені не хочеться бруднити себе  і знижувати рейтинг непорядністю, бо ми пройшли Революцію гідності. Терміново я позривала ті всі листівки і повідомила іншу кандидатку від іншої партії, що такий був використаний піар і що я не маю до нього ніякого відношення. І нині я ходжу і розповідаю про це людям. Майданчик був нинішнього депутата Валерія Онопрієнка і він його просто без поясненень цим мешканцям зірвав його, тому що він зважив, що на бульварі Польському, де балотується його дружина, він має інше значення».

Ірина Коцюба ОПОРІ прокоментувала: «Мені подзвонили мої агітатори, які розносять там агітацію і спілкуються з людьми і повідомили, що на моєму портреті, на моєму борді, за який я заплатила, через інформбюро, висить така листівка. Через 15 хвилин мені передзвонює Іра Ярмоленко і каже, що це не вона. Вона каже, що дзвонила в ЖЕК і їй сказали, що це встановлював Онопрієнко, який типу переплутав свої округи і вони забрали цю. Людям в тому домі розказали, що це ніби я забрала. Я офіційно заявляю, в тому домі я жодної площадки не встановлювала, в мене грошей встановлювати площадки немає, ну АТОшникам в тому домі я допомагала».

Ірина Коцюба та Ірина Ярмоленко балотуються в депутати по округу №13.

Валерій Онопрієнко в 2010 році став депутатом Житомирської міської ради від «Партії регіонів» і нині не є кандидатом. Балотується його дружина – Тетяна Онопрієнко, по виборчому округу №12 від ВО «Батьківина».

В коментарі ОПОРІ Валерій Онопрієнко сказав: «Клосовського 14 це не мій округ був.  Я діючий депутат міської ради. В мене адреси: Маліково все, Клосовського 10, Миру 17, 13, 11, Клосовського 4, 6. Я майданчики не встановлював взагалі, тобто я цим не займаюсь. Я на ЖЕК виділяю депутатські кошти, прописую адреси за якими він має встановити дитячі майданчики. За розподілом моїх депутатських коштів дитячий майданчик за адресою Клосовського 14 не числиться. Якщо ЖЕК помилився адресами, то це питання ЖЕКа».

Поширення листівок має ознаки «чорного піару» та порушує ч. 5 ст. 60 ЗаконуУкраїни «Про місцеві вибори: «Забороняється розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу, а також розповсюдження завідомо недостовірної інформації про підтримку певного кандидата або місцевої організації партії іншими кандидатами, політичними партіями або їх місцевими організаціями

 

 
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.