На Кам’янеччині протистояння між міською виборчою комісією та місцевою організацією ВО «Свобода» завершилося реєстрацією кандидатів від цієї політичної сили. Однак рішення Хмельницького окружного адміністративного суду стосовно висуванців інших партій міська ТВК буде оскаржувати у апеляційному суді.

Під час засідання, яке відбулося 5 жовтня о 18 годині, Кам'янець-Подільська міська ТВК постановила звернутися до апеляційного суду для оскарження рішень Хмельницького окружного адміністративного суду. Не будуть оскаржувати лише постанови, що стосуються кандидатів від ВО «Свобода» та кандидата від партії «За конкретні справи» Олександра Кравченка.

zasídannya komísíí Kamyanets

Оскільки підставою для відмови свободівцям був документ з юстиції, визнаний помилковим, список кандидатів та кандидата на посаду міського голови зареєстрували. Що стосується Олександра Кравченка, то йому відмовили у реєстрації через не вклеєну після 25 років фотографію. Суд встановив, що Олександр фізично не міг цього зробити, оскільки перебуває в зоні АТО.

Говорили під час засідання і про кошти, необхідні на майбутній судовий процес. Так, на запитання члена ТВК Сергія Трасіуха, чи передбачена в кошторисі видатків комісії стаття на судові витрати, Тетяна Остафійчук відповіла, що є стаття «окремі витрати». Проте присутні так і не почули від пані Тетяни, яка сума передбачена у цій статті і скільки коштів знадобиться на апеляцію. Журналістка «Точки ОПОРИ» поцікавилась цим питанням у голови комісії Руслана Яреми, який відповів, що не знає, але впевнений у перемозі, тому усі витрати (а це понад 50 тис. грн) будуть відшкодовувати партії.

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.