У Житомирі агітаційні матеріали кандидатів у депутати від партії Блок Петра Порошенка «СОЛІДАРНІСТЬ» Дмитра Ткачука та Ірини Коцюби та кандидата від партії «Народний Контроль» Дмитра Федоренка розміщені в місцях, які не визначені місцевими органами виконавчої влади для розміщення матеріалів передвиборної агітації під час місцевих виборів 25 жовтня 2015 року.

2 вересня виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив перелік місць у людних місцях для обладнання стендів, дошок оголошень для розміщення матеріалів передвиборної агітації час місцевих виборів: 25 жовтня 2015 року:

1. На території Богунського району м. Житомира:
- вул. Київська, 37 (ЦУМ);
- вул. Київська, 89, 91 (зупинка);
- майдан Перемоги (кільце трамвая);
- майдан Короленка (гастроном «Тетерів»);
- вул. Щорса, 151;
- проспект Миру, 15 (зупинка);
- проспект Миру, 37 (зупинка);
- вул. Черняховського, 96;
- вул. Героїв Пожежних, 122 (фабрика «Крок»);
- вул. Домбровського, 27 (ринок «Тетерів»);

2. На території Корольовського району м. Житомира:
- вул. В.Бердичівська, 54;
- ріг вулиць Михайлівської та Лятошинського;
- майдан Житній ринок (перед торговим центром);
- вул. Театральна, 9 (телецентр);
- майдан Польовий, 2 (зупинка);
- ріг вулиць Корольова та Вітрука (навпроти ринку);
- майдан Привокзальний (зупинка);
- ріг вулиць Бородія та Шевченка;
- вул. І.Кочерги, 3
- майдан Соборний, 6 (облмуздрамтеатр);
- майдан Станишівський (зупинка).

 

Агітаційні матеріали кандидата в депутати Дмитра Ткачука прикріплені до стовпа та дерева над тротуаром за адресою пров. Лермонтовський. Листівка кандидата Ірини Коцюби наклеєна на дверях приміщення.  Агітки Дмитра Федоренка розміщені на будинку біля інформаційного стенду.

Відповідно до ч.4. ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори»: «Плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування».

В ч.1 ст. 56 Закону зазначається: «До друкованих агітаційних матеріалів належать плакати, стенди, листівки, постери, інша друкована продукція з написами, що стосуються передвиборної агітації, а також матеріали, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами».

Варто зазначити, що агітаційна листівка кандидата в депутати Дмитра Федоренка надрукована та розміщена без вихідних даних.

Відповідно до ч. 2 ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори» всі друковані агітаційні матеріали повинні містити вихідні дані: «Друкований агітаційний матеріал повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється».

 

Kotsiba Iryna

Lystivka Fedorenkf 1

Lystivka Fedorenkf 2

Lystivka Fedorenkf 3

 

 
(#вибори15; #elect_ua; #opora; #опора)
Довідково:
Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за місцевими виборами в Україні, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства черезефективно організований громадський контроль. Починаючи з 5 вересня, у всіх регіонах України працюють 144 довготермінові спостерігачі, до яких приєднаються понад 3000 короткотермінових спостерігачів у день голосування.