У складі Тернопільської міської ради є п’ять фракцій таких політичних партій: ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», «Європейська Солідарність»,  «Громадянська позиція», «Об‘єднання «Самопоміч». А ще 9 депутатів у раді є позафракційними. Фракція ВО «Свобода» є найчисельнішою у Тернопільській міській раді та об’єднує 13 депутатів. Сюди належать: Марія Бабюк, Галина Гевко, Іван Зінь, Олег Климчук, Мар'ян Козбур,  Ігор Костюк, Наталія Паньків, Назарій Редьква, Михайло Сиротюк, Андрій Стукало, Роман Торожнюк, Наталія Турецька й Олег Шморгай. За період від червня 2017 року при прийнятті рішень найближчою «соратницею» цієї фракції була фракція партії «Громадянська позиція», показник сумісності при голосуванні яких становить 69%. В свою чергу, члени ВО «Свобода» голосували подібно з депутатами ВО «Батьківщина» на 57%,  «Європейської Солідарності» - на 36%, «Об’єднання «Самопоміч» - на 27%, та з позафракційними – на 17%.

Також серед депутатських об’єднань Тернопільської міської ради є фракція «Європейська Солідарність», яка налічує п’ять членів. Це – депутати Павло Бич, Михайло Ібрагімов, Володимир Місько, Юрій Смакоуз і Ліна Прокопів. Із цією групою, за період з червня 2017 року, на 100 % ідентично голосувала фракція партії «Громадянська позиція». Поза тим, показник сумісності при голосуванні ВО «Батьківщина» дорівнює 76%, «Об’єднання «Самопоміч» - 33%, позафракційні – 23% та у ВО «Свобода» - 14 %.

Відповідно до даних статистики сумісного голосування фракцій відносно представників ВО«Батьківщина» найвищий показник у фракції партії «Громадянська позиція», він становить 100%, у «Європейської солідарності» - 61%, у «Об’єднання «Самопоміч» - 43%, у групи позафракційних – 27% та у ВО «Свобода» - 17%. До складу фракції ВО «Батьківщина» належать: Андрій Артимович, Володимир Гринда, Петро Поврозник та Наталія Шоломейчук.

Фракція політичної партії «Громадянська позиція» у  Тернопільській міській раді налічує четверо членів. До неї входять: Любомир Балук, Андрій Газилишин, Петро Ландяк і Андрій Ткаченко. При голосуванні на пленарних засіданнях від червня 2017 року члени фракції ВО «Батьківщина» займали подібну політичну позицію з цією групою депутатів на 100%. Показник сумісності при прийнятті рішень депутатів фракції “Громадянська позиція” та фракції  «Європейська Солідарність» становить 80%, «Об’єднання «Самопоміч» - 54%, позафракційні – 30% та ВО «Свобода» - 21% відповідно.

Семеро депутатів Тернопільської міської ради належать до фракції політичної партії «Об’єднання «Самопоміч». До цього об’єднання входять: Віктор Генсерук, Андрій Грицишин, Назарій Зелінка, Сергій Лупак, Олег Нитка, Андрій Шкула та Юрій Штопко. Із ними члени фракції «Громадянська позиція», за досліджуваний період, сумісно голосували на 94%, ВО «Батьківщина» - на 75%,  «Європейська Солідарність» - на 46%, позафракційні – на 23% та ВО «Свобода» - на 14%.

Також у складі міськради працюють дев’ять депутатів, які є позафракційними. До них належать Володимир Бліхар, Тарас Білан, Петро Болєщук, Роман Ляхович, Святослав Півторак, Тарас Серетний, Вікторія Шараськіна, Віктор Шумада й Оксана Яциковська. Відносно цієї групи місцевих обранців показник сумісності при голосуванні фракції «Громадянська позиція» становить 76%, ВО «Батьківщина» - 67%, «Європейська Солідарність» - 45%, «Об’єднання «Самопоміч» – 33% та ВО «Свобода» - 13%.