У четвер, 9 червня, відбулось чергове засідання окружної виборчої комісії 15-го виборчого округу. Засідання пройшло знову не в повному складі. Під час засідання члени комісії зіштовхнулися з недостатнім технічно-комп’ютерним забезпеченням ОВК.

9 06 V OVK 151 VO nedostatnje tehnichno computerne zabezpechennyaphoto1

Цього разу на засіданні з’явилось 13 членів ОВК з 18. Серед відсутніх, як і раніше, були Оксана Жеба («Сила Людей») та Наталія Шевченко («Партія Зелених»), а також Михайло Бібен та Анна Клименко («Радикальна партія Олега Ляшка»). Останні в телефонній розмові повідомили голову комісії Інну Демчук, що готується заміна суб'єктом подання. Щодо Оксани Жеби та Наталії Шевченко, то ОВК склала акти відносно регулярних прогулів членів комісії без поважних причин та направили до ЦВК.

На початку засідання було складено присягу новопризначеними членами ОВК –  Людмилою Гресь («Інтернет партія України») та Людмилою Луценко («Нова політика»), котрі сьогодні вперше приступили до роботи на заміну Наталії Абліцовій та Юрію Войтенку.

Надалі згідно порядку денного члени ОВК затвердили подання від ВГО «Передові Правові Ініціативи» тим саме зареєструвавши їхніх офіційних спостерігачів. Після члени комісії одноголосно проголосували за прийняття кошторису надісланого ЦВК. Всього на проведення виборів в 151 ВО виділено 2 707 911 гривень, з них:

На оплату праці 1 384 855 грн
Єдиний соціальний внесок 304 668 грн
На матеріальне забезпечення 165 270 грн
Оплата послуг 761 829 грн
Відрядження 3 789 грн
Комунальні послуги 87 500 грн

Крім цього комісія обговорила й відповідність чинним вимогам визначеним ЦВК матеріально-технічного забезпечення комісії. Так, на даний момент ОВК забезпечена лише на 30% технічно-комп’ютерними засобами.

Позиція Вимога закону В наявності
Джерело безперебійного живлення 2 1
Комунікаційні кабелі 4 1
Комутатор 1 0
Системний блок 2 1
Принтер 1 0

Голова комісії Інна Демчук повідомила присутніх, якщо 10 червня до 14:00 години дня ОВК не отримає необхідне обладнання, нею буде надіслано офіційні листи до голови Лохвицької районної державної адміністрації та до Центральної виборчої комісії з проханням врегулювати ситуацію.

За коментарями звертайтеся:
Дар’я Черкашина довгостроковий спостерігач у Полтавській області
тел.+38 099 674 45 65,
електронна скринька: cherkashina.darija@gmail.com
Ігор Литвиненко прес-секретар громадського спостереження у Полтавській області
тел.+38 050 406 20 15,
електронна скринька: lytvynenkoigor.pl@gmail.com

Веб-сайт|Фейсбук|Твіттер

(#вибори16; #elect_ua; #opora; #опора)

Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за проміжними виборами до Верховної Ради 2016 року, які відбудуться 17 липня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.