12 жовтня у Конгресно-виставковому центрі «Парковий» відбулась зустріч експертної групи «Ресурсоефективне та чисте виробництво: стимулювання екологізації промисловості в Україні».

Метою стало обговорення та узгодження умов щодо провадження засад ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні задля сприяння створення законодавчої бази, що стимулюватиме процес екологізації національної промисловості.

Директор Центру ресурсоефективного та чистого виробництва Ігор Шилович зазначив: «Центр вже утворив певну інфраструктуру та співпрацює з 40 українськими підприємствами у 6 регіонах (Вінницька, Київська, Одеська, Харківська, Львівська, Запорізька області) у сфері консалтингу та інженірингу з приводу ресурсоефективного користування». Це означає, що український бізнес готовий модернізуватись відповідно до нових реалій, перед якими стоїть Україна як підписант Паризької кліматичної угоди.

12 10 17 04

Результати обговорень:

  • проаналізовано діючу нормативну базу України в питаннях захисту довкілля;
  • висвітлено поточну ситуацію щодо використання природних ресурсів;
  • проаналізовані міжнародні політичні ініціативи щодо впровадження методики ресурсоефективного та чистого виробництва;
  • розглянуті можливості партнерства та фінансових механізмів;
  • визначено рушійні сили та вимоги, які популяризують впровадження методики ресурсоефективного та чистого виробництва в Україні.

«Ефективне споживання ресурсів – це шлях України до енергетичної безпеки та умова, виконавши яку наша держава зможе рухатись у напрямку низьковуглецевого розвитку», – зазначає аналітик житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Дмитро Кузнєцов.

Організатором заходу став Центр ресурсоефективного та чистого виробництва, який є виконавцем проекту міжнародної технічної допомоги Організації Об’єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО) в Україні.

За коментарями звертайтесь:
аналітик житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Дмитро Кузнєцов
тел.: +38 063 584 49 92

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.