8 вересня відбулась відкрита лекція “Екосервіс і село - як агровиробництво може підтримати екобаланс”. Учасники заходу мали можливість долучитись до обговорення задля досягнення розуміння ролі сільського господарства в екосистемі України.

Під час лекції піднімались питання глобальних екологічних та соціальних викликів, спровокованих сучасними тенденціями продовольчого виробництва у світі та в Україні зокрема. Експерти перебувають у пошуку здорової альтернативи агровиробнцитву.

Окремо важливими питаннями, які розглянули, стали:

  • можливість сільського господарства бути нищівним для довкілля та людства, та, водночас, рішенням багатьох екологічних та соціальних викликів;
  • поняття екологічних та екосистемних сервісів;
  • приховані цінності збалансованих продовольчих систем, або їх можливості генерувати продукти, не беручи до уваги харчові.

08 09 17 03

“Розуміння та вироблення чіткої системи управління аграрно-промисловим комплексом дасть змогу досягти значних результатів у низьковуглецевому розвитку. Адже в умовах монополії викиди від сектору збільшуються. Це пов’язано із застарілим обладнанням. А рівень життя селян падає через низьку зайнятість - як причину, та відсутність засобів для існування - як наслідок”, - зазначає аналітик житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Дмитро Кузнєцов.

Лекція відбулася в освітній станції “31В1” під модеруванням Анни Даниляк, експертки з сільського розвитку громадської організації “Екодія”.

За коментарями звертайтесь:
аналітик житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Дмитро Кузнєцов
тел.: +38 063 584 49 92

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.