Уже вдруге в Ізмаїлі відбувся семінар «Енергоефективність в побуті. Прості поради для кожного» для студентів Університету третього віку. До слухачів приєдналися також прості громадяни з метою дізнатися, як раціонально використовувати ресурси.

Ініціатором стала Громадянська мережа ОПОРА в рамках Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні». Під час презентації учасники обговорили можливості зниження платежів. Присутні дізналися, скільки води можна заощадити, закриваючи щільно кран, скільки світла здатні дати лампи-«економки», і як підготувати квартиру до зимових холодів, підвищивши температуру у приміщенні на 5-7 градусів. Саме це цікавить як пенсіонерів, так і молодь.

«Інформаційна робота з населенням дає хороші результати, переорієнтовуючи людей з бажання отримувати субсидії на бажання зробити своє житло енергоефективним», - підвела підсумок місцевий координатор житлово-комунальних і енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

Марина Талько, голова громадської організації «Гармонія», на базі якої проходив семінар, звернула увагу на особливий інтерес до тематики енергоефективності: «Люди хочуть змінити своє життя, але частіше за все не знають, як. Інформація такого роду відкриває перед ними нові горизонти і активізує до дій. До таких, як, наприклад, створення ОСББ, залучення коштів на термомодернізацію будинку, заміна обладнання на менш енергоємне і просто до раціонального використання ресурсів».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.