У Дніпрі громадські активісти продовжують проводити інформаційні зустрічі, присвячені темі енергозбереження серед учнів загальноосвітніх шкіл.

23 лютого представники Громадянської мережі ОПОРА завітали до молодшої аудиторії школи № 128. Зацікавленим дітлахам активісти розповіли про енергетичні ресурси, їхню цінність та життєву необхідність для кожної людини. Лектори підкреслили, що подібні блага мають обмежений резерв і коштують не дешево. Тому від нашого ставлення до ресурсів залежить якість умов життя в домівках.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА розповів малечі про основні способи термомодернізації житла. Частина учнів вже знала, як економити електроенергію. Зокрема, у більшості з них вдома замість ламп розжарювання встановили енергозберігаючі. Також діти ділились власним досвідом утеплення квартир. Вони розказували про облаштовані ущільнювачами двері та вікна, про тепловідбивачі для батарей.

Дуже вразила дітей інформація про наслідки клаптикового утеплення багатоповерхівок. Адже подібна термічна обробка будівлі призводить до появи плісняви та грибка на стінах. А це може спричинити ряд захворювань дихальних шляхів і не тільки. Підсумовуючи тему уроку, класний керівник 4 класу Наталія Гуляницька запропонувала провести конкурс емблем, присвячених енергозбереженню. Переможців такого змагання ОПОРІвці пообіцяли нагородити подарунками.

Заступник директора з виховної роботи Олександра Ніколенко розповіла волонтерам, що протягом останніх декількох років у школі поступово проводиться термомодернізація. Частина чавунних радіаторів вже замінена на алюмінієві, утеплені труби опалювальної системи, завершується облаштування будівлі енергозберігаючими вікнами.

Директор школи Наталія Філіпенко зауважила, що питання енергоефективності наразі актуальне та важливе для всіх верств населення і запросила представників ОПОРИ провести інформаційну зустріч для педагогічного колективу.

Для загального ознайомлення активісти передали адміністрації закладу постери з порадами енергоощадності у побуті, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.