За останні 2 тижні у Києві продовжували з’являтися політична реклама в метрополітені та агітки без вихідних даних

У 214 виборчому окрузі самовисуванка Олена Кочкіна агітує без вихідних даних. Її неналежно оформлені білборди були помічені на Дніпровській набережній.

DSC04244

Вздовж проспекту Перемоги висять агітаційні матеріали без вихідних даних від кандидата у 218 окрузі Олександра Третьякова та кандидата у 223 окрузі Віктора Пилипишина.

tret

pili

Крім того, у дворах будинків під номерами 104 та 106/2 на проспекті Перемоги біля кожного під’їзду були встановлені власні дошки оголошень кандидата у 218 окрузі Лева Парцхаладзе. На цих дошках розміщена його ж друкована реклама без вихідних даних.

perc

У 219 виборчому окрузі з’явилася політична реклама самовисуванця Олександра Пабата у громадському транспорті. Його агітаційну листівку спостерігачі ОПОРи зафіксували в маршрутному таксі №222.

DSC04298

Продовжує з’являтися передвиборна агітація у столичному метрополітені.

Рекламу, схожу на агітацію Комуністичної партії України, спостерігачі «ОПОРИ» зафіксували у вагонах метро. Агітаційні матеріали біло-червоних кольорів із гаслом «Вернем страну народу» були помічені на Сирецько-Печерській та Куренівсько-Червоноармійській гілках метро.

На станції метро «Берестейська» була помічена непряма агітація Рени Назарової, кандидатки в народні депутати у 222 виборчому окрузі від політичної партії «УДАР». У рекламі не згадано про партійну приналежність кандидатки, а лише про громадську організацію «Київський форум», лідером якої вона є.

Rana_Nazarova_st_Beresteyska_1

Біля входу в підземний перехід станції метро «Харківська», був розміщений агітаційний плакат Ігоря Баленка.

IMG_0002

Перелічені факти свідчать про порушення частини 8 та частини 22 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це тип активної діяльності мережі, спрямований на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням через тотальний громадський контроль. Професійний моніторинг всіх етапів виборів здійснює опосередкований вплив на якість кампанії. Шляхом збору та поширення інформації серед цільової аудиторії, формується громадська думка всередині країни та за її межами. В стратегічній перспективі громадське спостереження фокусується на покращення системи виборів та окремих процедур. У 2012 році під час виборів народних депутатів України до ВРУ мережа ОПОРА реалізує масштабну кампанію довготермінового та короткотермінового спостереження, організує статистичний підрахунок голосів щодо результатів голосування за пропорційною складовою виборчої системи на основі репрезентативної вибірки, забезпечить 100% покриття дільниць своїми спостерігачами в окремих одномандатних мажоритарних виборчих округах. У рамках довготермінового спостереження в кожному з 225 округів працюватимуть спостерігачі ОПОРИ, а в день виборів до них приєднається ще 3 500 активістів. Організація використовуватиме новітні засоби поширення інформації щодо результатів спостереження, серед яких інфографіка та інтерактивні карти.