В Одесі високопосадовці почали шукати винних в трагедії 2 травня та висловлювати свої припущення щодо можливих винуватців.

NemyrovskijТак, відправлений вчора у відставку голова Одеської облдержадміністрації Володимир Немировський звинуватив в організації трагедії нардепа Олександра Дубового, який очолює штаб Юлії Тимошенко в Одеській області.

«Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Дубовой Олександр - людина, яка, на мою думку, вела підривну діяльність. Міліція саботувала роботу щодо сепаратизму. СБУ знала, що в будівлі знаходилася зброя і невідома речовина. Це все креатура Олександра Дубового», - заявив Немировський в інтерв’ю ТСН.

Крім того, екс-губернатор назвав Дубового «смотрящим». За його словами, він підкуповував місцевих силовиків (в результаті чого у керівництва області не було на них впливу) з метою дестабілізації обстановки для зриву президентських виборів.

Сам же Олександр Дубовой відкинув всі звинувачення. Він пообіцяв подати на Володимира Немировського до суду і побічно звинуватив його в тому, що він «приніс траур в будинки одеситів».Dubovoj

Не залишився осторонь і новий губернатор Одеської області Ігор Палиця. В ході прес-конференції він заявив, що не вірить в участь агентів ФСБ і придністровців у трагічних подіях 2 травня в Одесі.

За його словами, організаторів перестрілки на Грецькій, яка стала причиною походу проукраїнських мітингувальників на Куликове поле, що закінчився трагедією, слід шукати серед одеситів. Губернатор пообіцяв, що винні у трагедії будуть покарані не зважаючи на їхні політичні уподобання. Крім того, губернатор доручив міліції викрити усіх причетних до нанесення тілесних ушкоджень та вбивств учасників зіткнень і затримати їх (також незважаючи на приналежність до будь-якого табору).

Нагадаємо, що вчора в Одесі було затримано відстороненого заступника начальника облуправління міліції Дмитра Фучеджі. Дмитро Фучеджі працював заступником з питань громадської безпеки і особисто був присутній в центрі Одеси 2 травня. Також він виконував обов'язки начальника облУВС 4 травня, коли після штурму міського управління внутрішніх справ міліціонери відпустили затриманих проросійських активістів.

Сьогодні  о 15ій годині екс-губернатор Немировський написав у Facebook, що журналісти перекрутили його слова.

"Вчора загальнонаціональний телеканал 1+1 з посиланням на мене заявив, що провина за численні смерті 2 травня лежить на одному зпредставників депутатського корпусу. Мої слова не просто вирвані з контексту, але й обрамлені іншим змістом закадровими твердженнями журналістів. Я говорив про те, хто призначав і лобіював керівників правоохоронних органів в Одеську область і давав їм команди. Але я не говорив ні про президентські вибори, ні про будь-які інші політичні процеси", - заявив Володимир Немировський.

По матеріалам видання “Думская.net

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.