Раді презентувати широкому загалу онлайн-курс “Судова практика в роботі ОСББ”. ОСББ - найбільш ефективна форма управління багатоквартирним будинком, адже співвласники можуть самостійно розпоряджатися своїми коштами, контролювати витрати, а також проводити заходи з енергоефективності. Ми прагнемо, щоби організовані співвласники знали свої права та вміли їх відстоювати. Саме тому створили унікальний навчальний курс, який допоможе знаходити аргументи для захисту у відносинах з органами влади, виконавцями послуг, співвласниками в рамках діючого законодавства. 

Для кого цей курс?

Для тих, хто ще не створив ОСББ, але хоче розуміти усі підводні камені та перспективи, а також для активних ОСББ, які хочуть стати більш ефективними завдяки використанню наявної судової практики.

Мета дистанційного курсу "Судова практика в роботі ОСББ" — надати знання щодо застосування судової практики при створенні та в діяльності ОСББ. 

Основні теми, які охоплює курс:

  • проведення установчих зборів та державної реєстрації ОСББ
  • правовий статус спільного майна багатоквартирного будинку
  • проведення загальних зборів ОСББ
  • оскарження рішень органів управління ОСББ
  • самозабезпечення в ОСББ
  • відносини ОСББ з надавачами комунальних послуг
  • оскарження рішень ОСББ

У кожному розділі дистанційного курсу підібрано актуальну судову практику (в т.ч. Верховного Суду України) з найбільш поширених питань, з якими стикаються ініціативні групи та ОСББ.

Кожен може ознайомитися з курсом та у разі зацікавленості пройти всі навчальні модулі.

Якщо вас зацікавив наш курс і ви хочете продовжувати навчання, заповніть, будь ласка, анкету.

Дистанційний курс підготовлено зусиллями Київського міського осередку Всеукраїнської  громадської організації "Громадянська мережа "ОПОРА" в межах проєкту "Поштовх для ОСББ", який впроваджується за підтримки Швейцарії.