22 вересня в Хмельницьку стартувала серія заходів, присвячена Дням сталої енергії. Мета акції – привернути увагу хмельничан до проблеми глобального потепління і підвищити поінформованість населення щодо економії енергії та використання її альтернативних джерел.

Протягом декількох днів поспіль бізнесмени, політики, громадські активісти та пересічні громадяни будуть разом думати над нетрадиційними способами виробництва енергії та її розумним споживанням як у себе вдома, так і в світі загалом.

У рамках заходу на стіні п’ятиповерхового будинку за адресою Соборна, 31 за підтримки фестивалю «Республіка» вже з’явився масштабний ескіз. Михайло Коробков – художник-мураліст – взявся за картинну на тему енергозбереження. Севастополець вже встиг попрацювати в подільських містах у стилі стріт-арт. Зараз він планує зобразити в новому оригінальному творі те, як для виробництва енергії можна використовувати вітряний двигун, водяне колесо і навіть велосипед.

Протягом Днів сталої енергії городяни зможуть також навчитися розписувати еко-торбинки, подивитися еко-мультфільми та фільм «Домівка» Люка Бессона, відвідати виставки енергоефективного обладнання, взяти участь у круглих столах, велопробігу або в різноманітних семінарах, та подивитися на енергозберігаючий флешмоб.

А 25 вересня активісти Громадянської мережі ОПОРА проведуть на вулицях міста акцію з енергоефективності та енергозбереження. Разом з тим, для керівників ОСББ в сесійній залі Міської ради пройде спеціальний тренінг.

«Досягти суттєвої економії у кожному будинку, на кожному підприємстві – ось наше першочергове завдання. Тільки так суспільство зможе справитися з викликами часу, такими як енергетична криза, суттєве подорожчання енергоресурсів. Популяризація ідей енергозбереження – перше, що ми повинні робити в цьому напрямку», – так прокоментувала необхідність проведення днів сталої енергії у Хмельницьку координатор житлово-комунальних програм ГМ ОПОРА у Хмельницьку Аелітта Олійник.

«Будь енергоефективним» ­– у спеціалізованих наметах з такою назвою бажаючі отримають основну інформацію з енергоефективності, яка для дітей буде подана в цікавій ігровій формі та з конкурсами. Крім того, у місті працюватимуть пересувні пункти збору термометрів, енергозберігаючих лампочок та використаних батарейок.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Аелітта Олійник
тел.: +38 050 931 42 22