16 вересня відбулася прес-конференція з приводу Днів сталої енергії у місті Рівне, які проходитимуть в рамках підписаної «Угоди мерів». Учасниками заходу стали представники Рівненської міської ради, управління економіки, Асоціації енергоефективних міст України, а також активісти Громадянської мережі ОПОРА та Екоклубу.

17-09-15-01

Міський голова Рівного Володимир Хомко розповів про важливість проведення Днів сталої енергії та існуючі Програми підтримки населення. Зокрема, Рівне працює у рамках «Муніципальної енергетичної реформи», а також існує Програма «50/50», в межах якої 50 % вартості відшкодовується містом на прилади обліку тепла та 50 % – на утеплення житла. Також було зазначено, що ця Програма буде поширена на всі без виключення будинки для їхньої модернізації, у тому числі й на заходи енергозбереження.

Окрім цього, було обговорено Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

Місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія наголосила на необхідності таких заходів. «ОПОРА щиро пишається тим, що місто Рівне започаткувало чудову традицію – проведення Днів сталої енергії, які покликанні популяризувати енергозбереження та використання відновлювальних джерел енергії. Ми з радістю долучилась до проведення дійства і, щоб нікого не образити, спрямували заходи на різну цільову аудиторію: малечу, молодь та дорослих», – розповіла пані Ірина.

Представник Екоклубу Ілля Єременко акцентував на низькій поінформованості рівнян щодо діючих програм та різних заходів з енергозбереження. Він також запропонував створити у місті єдиний центр для надання консультацій з питань житла, кредитування та заходів, які популяризують заощадження енергоресурсів.

Сергій Васильчук, заступник міського голови Рівного, коротко озвучив програму Днів сталої енергії, а також зазначив, що у понеділок, о 16:00 год. у сесійній залі відбудеться нагородження призерів різноманітних конкурсів малюнка, відео-ролика, аплікацій тощо.

Дана прес-конференція стала стартовою відміткою усіх заходів, які триватимуть до 19 вересня. Тому, усіх охочих та небайдужих до майбутнього свого міста запрошуємо активно долучатись.

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Ірина Кантарія
тел.: +38 093 726 36 77