5 червня 2015 року в Івано-Франківську відбувся велопробіг «ФранкоРовер», у якому взяло участь більше сотні франківчан. Захід був ініційований і організований Громадянською мережею ОПОРА та велоклубом «Velo-Stalker». Також велопробіг був підтриманий екологічним фестивалем «EcoLifeStyle», який включив «ФранкоРовер» у свою програму. Примітно, що велозабіг пройшов у Всесвітній день навколишнього середовища.

08-06-15-02

Організована колона велосипедистів стартувала о 18.40 від Вічевого майдану і пройшла за маршрутом: Вічевий майдан – вул. Т. Шевченка – Міський парк культури ім. Т. Шевченка – околиці міського озера.

Як організатори, так і учасники велопробігу намагалися привернути увагу франківчан до проблем поліпшення міської екології та здорового способу життя. Дорослі і діти, на власних і орендованих велосипедах, здавалися справжньою командою, адже їх об’єднувало усвідомлення: велотранспорт – це шлях до чистішого навколишнього середовища, здоров’я, і водночас – показник того, що і в Україні дотримуються європейської культури міських подорожей. Мешканці Івано-Франківська довели, що їхнє місто – прогресивне і свідоме: незважаючи на те, що у місті часто організовуються велопробіги, учасників акцій не меншає.

08-06-15-01

«ФранкоРовер» завершився приємним сюрпризом – розіграшем заохочуючих призів у лотереї від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та партнеру заходу – крамниці-майстерні «Велохата».

08-06-15-05

«Ми дуже вдячні активним і усміхненим дівчатам-екологам з Екофестивалю «EcoLifeStyle», а також хлопцям з велоклубу «Velo-Stalker», які дуже професійно організували колону. На таких людей можна покластися у цій справі. Особливо вдячні нашому другу, партнеру і спонсору Крамниці-майстерні «Велохата» за чудові подарунки для лотереї, транспорт та просто підтримку!», – поділилася враженнями один із організаторів заходу, місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Аліна Брезіцька.

 

Детальніша інформація:
Аліна Брезіцька
Місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
тел.: +38 063 685 95 28