3 та 4 червня активісти Громадянської мережі ОПОРА завітали з просвітницькою акцією «Збережи енергію у своєму місті» до Львова. Захід відбувся у центрі Львова та в Личаківському районі міста.

Протягом двох днів активісти ОПОРИ провели ряд інформаційних зустрічей з представниками львівської громади, в ході яких докладно пояснювали львів’янам способи зниження споживання води, газу, електроенергії та тепла у побуті. Протягом десятиліть неекономного споживання цих ресурсів у багатьох родинах виробилася шкідлива звичка не зважати на потребу їх економити. Проте зараз ці поради від активістів ОПОРИ викликали у львів'ян значний інтерес – і в першу чергу це пов'язано зі зростанням тарифів на комунальні послуги.

05-06-15_energo_lviv

«Дуже важливо не просто підвищувати тарифи, але і пояснювати людям як варто економити ресурси, аби врівноважувати ріст тарифів зменшенням споживання. ОПОРА, зважаючи на пасивну інформаційну політику з боку держави в цьому напрямку, власними зусиллями, зокрема – і шляхом вуличних акцій – намагається підвищувати культуру ресурсоспоживання в українців», – прокоментувала мету проекту «Збережи енергію у своєму місті» місцевий координатор житлово-комунальних програм Громадянської мережі ОПОРА Ірина Кантарія

Окрім проведення інформаційних зустрічей з львів’янами, активісти ОПОРИ розклеювали плакати з порадами щодо заощадливого споживання ресурсів, розроблені проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» на інформаційних дошках біля під’їздів багатоповерхівок.

 

Детальніша інформація:
Ірина Кантарія 
Місцевий координатор житлово-комунальних програм
Громадянської мережі ОПОРА
тел.: +38 093 726 36 77