26 лютого у приміщенні Дніпропетровської міської ради відбулася нарада щодо реформування житлового господарства міста. Нараду проводив заступник міського голови Дніпропетровська Ігор Дядічко. В ході насиченого обговорення було висловлено чимало протилежних, і навіть взаємовиключних позицій: наприклад, присутні висловлювалися як і за збереження нинішніх ЖЕК-ів, так і за повну їх ліквідацію.

Одним із активних учасників наради став експерт Громадянської мережі ОПОРА який, зокрема, зауважив, що пріоритетним завданням  реформування  житлово-комунального господарства є запровадження ефективних форм управління житловими будинками. «Вирішення  зазначеного  завдання  забезпечується, насамперед, створенням об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), а також впровадженням конкурентних умов на ринку житлово-комунальних послуг», - переконував присутніх експерт.

Як відомо, Дніпропетровськ є містом-мільйонником за кількістю  населення і в місті є 6100 багатоквартирних будинків, у 319-ти з яких уже створено ОСББ.

Також під час наради пройшло обговорення створення робочої групи, яка запропонує методику реформування житлово-комунального господарства міста з урахуванням українського законодавства та презентує для обговорення в квітні 2015-го року.

У заході взяли участь депутати міської та районних рад, керівники управління житлового господарства, житлових підприємств, підприємств-підрядників, а також представники громадськості міста.