Енергозбереження – це не тільки ощадливе ставлення до енергетичних ресурсів, а й пошук альтернативних можливостей отримання енергії та розвиток раціонального використання світла, газу, води та електричної енергії.

Про це 12 жовтня говорили учасники інформаційного семінару, організованого Громадянською мережею ОПОРА на базі Ізмаїльської центральної міської бібліотеки ім. І. П. Котляревського.

Учасники семінару дізнались, як використовувати ресурси, щоб не витрачати зайве. Зокрема, як обирати побутову техніку, щоб не переплачувати за комунальні рахунки, і де брати кошти на заходи з енергоефективності. Говорили також про те, що уряд має цілісну стратегію енергетичної незалежності України та поетапний план її втілення. У найближчих планах для населення – стимулювання переходу на альтернативні теплоносії (крім газу), встановлення індивідуальних приладів обліку, програми заощадження та ін.

«Сьогодні заощаджуємо зароблені кошти, а це означає що фактично турбуємось про чисту і багату країну, в якій будуть жити прийдешні покоління. Ця робота складається із щоденних невеликих турбот – вимкнути світло, коли виходиш із приміщення, вчасно закрутити кран тощо. В результаті ж ми матимемо чудові звички культурних, цивілізованих людей, які турбуються про власне майбутнє та долю своїх дітей», – наголосила місцева координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

У заході також взяв участь представник партнерської Комунальної установи Ізмаїльської міської ради «Ізмаїльське бюро сприянням інвестиціям» В’ячеслав Кроітору, який розповів про діяльність підприємства та про проекти термомодернізації, які проведені за ініціативи міста. В’ячеслав Кроітору наголосив, що вирішення проблемних питань цілковито залежить від ініціативи самих громадян та їхньої активної життєвої позиції.

На завершення учасники інформаційного семінару отримали корисні матеріали від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

 

Ця інформація для преси стала можлива лише завдяки широкій підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID). Відповідальність за зміст несе Громадянська мережа ОПОРА, що не обов'язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.