18 листопада у Подільському районному центрі зайнятості Аліна Брезіцька, координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА, прочитала лекцію «Вдома. Прості поради для кожного».

Слухачі – відвідувачі та співробітники центру – дізналися, як, дотримуючись простих правил у побуті, знизити витрати на комунальні послуги та не зашкодити довкіллю.

Серед доступних для кожного способів заощадити – не тільки заміна лампочок на енергозберігаючі, а й навіть раціональне розташування на кухні, скажімо, холодильника та плити для уникнення надлишкового використання електроенергії.

«Мудрість старших поколінь актуальна і зараз — для підвищення температури у кімнаті доцільно до зовнішньої стіни пересунути важкі меблі чи завісити стіну килимом», – розповіла Аліна Брезіцька.

18 11 15 005

Крім того, лектор нагадала, що одна неутилізована пальчикова батарейка забруднює 400 літрів води чи 20 м2 ґрунту, та закликала до обачного ставлення навіть у таких, здавалося б, дрібницях.

Учасників заходу дуже зацікавили листівки та буклети від Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», присвячені особливостям Державної програми з енергоефективності, які Аліна Брезіцька роздала наприкінці заходу. Завдяки ним вони отримали відповіді на основні питання правильного поводження з ресурсами.

18 11 15 004

Наступна лекція циклу відбудеться завтра, 19 листопада, в Оболонському районному центрі зайнятості. Детальніше за посиланням: http://zhytlo.in.ua/ua/anonsi/opora_rozpovst_kiyanam_pro_oshhadlivst.html