28 листопада ЦВК внесла зміни до деяких постанов щодо кандидата у народні депутати по 223 виборчому округу Андрія Левченка.

На виконання постанови Київського апеляційного адміністративного суду та ухвали Вищого адміністративного суду ЦВК внесла зміни у постанови «Про реєстрацію кандидатів у народні депутати» та «Про форму і тексти виборчих бюлетенів» у тих частинах, що стосуються відомостей щодо кандидата у народні депутати Андрія Левченка. Тепер відомості цього кандидата значаться у такій редакції: «Левченко Андрій Ілларіонович, народився 18 лютого 1971 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта професійно-технічна, начальник відділу збуту, ТОВ «Акорд», керівник аналітичної служби, Громадська організація «Об’єднання Свобода», безпартійний, проживає в місті Бровари Київської області, судимість відсутня, самовисування».

При поданні документів на реєстрацію Андрій Левченко у своїй автобіографії зазначав, що він є керівником аналітичної служби у Громадській організації «Об’єднання Свобода». Проте в останній день реєстрації (19 листопада) ЦВК внесла зміни в автобіографію, у зв’язку зі зверненням кандидата, де він зазначив себе як «начальник відділу збуту, ТОВ «Акорд». Наразі, згідно з постановою ЦВК, у Андрія Левченка значаться ці дві посади. 

Цікавим є той факт, що Громадська організація «Об’єднання Свобода» була створена шляхом повідомлення вже після того, як А. Левченко подав документи на реєстрацію його кандидатом у народні депутати. Заступник голови ЦВК Андрій Магера зазначив: «Орган юстиції суду факт того, що такої організації в помині не було, мабуть, не цікавив».

Окрім того, член ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила: «На мій погляд, даний проект постанови ЦВК більшою мірою спрямовується на порушення виборчого права громадян щодо можливості вільно обирати кандидатів. У даному судовому рішенні, на мій погляд, абсолютно однозначно встановлені певні привілеї за такою ознакою як трудова діяльність. У всіх кандидатів зазначається одне робоче місце, там де громадянин отримує заробітну плату». Вона також додала, що, якщо А. Левченко отримує у зазначеній громадській організації заробітну плату, то в такому випадку він мав би надати суду свою трудову книгу.  «Не новина, що певні рішення Вищого адміністративного суду викликають певні сумніви щодо їхньої обґрунтованості. Звичайно, мені відомі норми Конституції, які визначають обов’язковість рішень судів і необхідність їхнього виконання. Проте посада члена ЦВК унеможливлює механічне виконання судових рішень особливо у тих випадках, коли вони містять ознаки завідомо неправдивих рішень. Саме через це я не маю змоги підтримати цю постанову», - продовжила Ж. Усенко-Чорна.

Варто відзначити, що, якби всі кандидати зазначали свої громадські активності, або по дві-три роботи, то це створюватиме певні труднощі у створенні виборчих бюлетенів.

Андрій Левченко є однофамільцем кандидата від ВО «Свобода» Юрія Володимировича Левченка (1984 року народження), який працює керівником аналітичної служби політичної партії ВО «Свобода», є членом цієї партії та балотувався вже у цьому окрузі на парламентських виборах минулого року.