Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич  21 березня урочисто передав  22 автомобілі «Renault Duster» лікарям Житомирщини, які працюють в селах. Автомобілі закупили у рамках програми Президента України Петра Порошенка «Сільська медицина», який є кандидатом у Президенти.

Інформація про це розміщена на сайті Житомирської ОДА.

«Передали новий транспорт медикам сьогодні, 21 березня, голова ОДА Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма. Авто закупили у рамках програми Президента України «Сільська медицина», яка передбачає підвищення якості послуг у сільських медичних закладах. Також у рамках програми на Житомирщині ведеться будівництво 21 амбулаторії нового типу із житлом для лікарів. Новими автомобілями лікарі користуватимуться вже від сьогодні. Ці авто – не швидкі допомоги, вони необхідні сільським лікарям, щоб приїхати на прийом до пацієнта у віддалених селах, особливо, якщо людина за станом здоров’я не може прийти на обстеження в амбулаторію. Вартість автотранспорту після тендерних процедур склала 10 млн 538 тис. грн, або 479 тис. грн за одну автівку», – йдеться у повідомленні на сайті.

Підпис: Фото з сайту Житомирської ОДА

У коментарі ОПОРІ 22 березня начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Житомирської ОДА Ольга Григор’єва  розповіла:

«Це лікарі – керівники Центрів первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторій у тих населених пунктах, де зараз будуються амбулаторії нового типу. Тобто в подальшому вони будуть працювати в нових амбулаторіях (перейдуть туди). Авто передали зараз, тому що вирішили не чекати відкриття амбулаторій, а передати лікарям, щоб вони вже могли ними користуватися».

На дверях автомобілів напис: «Доступна медицина. Допомога поруч! Програма Президента України».

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик у коментарі ОПОРІ зазначив, що автомобілі закупили за кошти субвенції з державного бюджету.

«У нас ця робота проведена протягом минулого 2018 року з середини 2017 року. Після того, як з державного бюджету надійшла субвенція 156 мільйонів перший транш, потім 38 мільйонів для покращення надання медичної допомоги у сільській місцевості. Ці кошти були направлені на будівництво 22 амбулаторій і відповідно з повним забезпеченням необхідного обладнання у тому числі і елементами телемедицини, вони теж будуть закуплені і автомобілі. Тобто в комплексі, якщо практично у нас є на сьогодні у спроможній мережі 203 амбулаторії, то 22 амбулаторії це практично 10% вже у цьому році будуть запущені в дію. Я думаю, що ми вже десь у квітні будемо відкривати перші, а під кінець першого півріччя вже всі інші. І в комплексі одночасно для цих амбулаторій закуповуються автомобілі. Ми їх закупили і одразу віддали, щоб вони не стояли, бо амбулаторії будуть ще два-три місяці добудовуватись, але автомобілі є, то для чого щоб вони просто простоювали. Лікарі отримали їх вчора і вже сьогодні на протязі 10 днів вони їх поставлять на облік, отримали документи. Ці автомобілі саме виділені на амбулаторії, не на сільські ради не на ОТГ, а саме на амбулаторії, може помінятися лікар, але машина залишиться при амбулаторії», – розповів Микола Суслик.
Як повідомляла ОПОРА, жителям Житомирської області додому приносять листи від Ради регіонального розвитку та Президента України Петра Порошенка. За отримання такого листа просять розписатись.  У конверті анкета з опитуванням, друковані матеріали про напрямки та плани перспективного розвитку області, карта-схема і звернення та фото Петра Порошенка і  голови Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямовано на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Із жовтня 2018 року Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за виборами Президента. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 204 спостерігачі по всій країні. А 31 березня 2019 року та в разі проведення другого туру до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів, набагато швидших за офіційні та точніших за екзит-поли. Крім того, ми моніторимо використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчаємо правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу, запустили мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінили виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займаємося просвітою виборців.
 
 

 

Веб-сайт|Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)