Як повідомив спостерігач ОПОРИ, в луцькій ДВК № 071056 (пл. Київський майдан, 13) секретар  просить спостерігачів 2 грн за копію протоколу про підрахунок голосів.

«Протягом дня голосування все йшло нормально. Але коли попросив копію протоколів, то секретар почала говорити про незрозумілі речі. То сказала, що треба було з собою папір принести А-3 формату, то говорила, що потрібно дати 2 грн за копію протоколу. Адже вони беруть ксерокс в оренду», - розповів спостерігач ОПОРИ.

Зауважимо, що наш спостерігач відмовився платити зазначену суму та вказав на норму Закону згідно з якою ДВК зобов’язана видати спостерігачам копію протоколу безкоштовно. Врешті-решт, представник ОПОРИ отримав копію протоколу. Чи платили інші спостерігачі він не знає.

Прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
За коментарями звертайтеся до:
Михайло Шелеп,
координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]

Детальніше:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.